Palatul Rimanóczy Kálmán Senior, Palatul Ullmann și Cazarma Huzarilor vor fi reabilitate

de |

Palatul Rimanóczy Kálmán Senior, Palatul Ullmann și Cazarma Huzarilor vor fi reabilitate

În urma ședinței Consiliului Local Oradea, din data de 27 martie, au fost aprobate indicatorii pentru reabilitarea clădirilor cu valoarea istorică: Palatul Rimanóczy Kálmán Senior și Palatul Ullmann.

Intervențiile propuse pentru Palatul Rimanóczy Kálmán Senior, cunoscut și sub numele de Casa Venețiană, sunt: reabilitarea fațadelor exterioare, intervenții de înlocuire a elementelor degradate ale șarpantei, dar și reabilitări ale fațadelor interioare. Durata reabilitării va fi de 18 luni.

Palatul Ullmann, va fi reabilitat în următoarele puncte înlocuirea integrală a învelitorii, înlocuirea elementelor degradate ale șarpantei, înlocuirea integrală a planșeului peste ultimul nivel, repararea/înlocuirea jgheaburilor și a burlanelor, refacerea tâmplăriilor după modelele originale, refacerea elementelor decorative (brâuri, ancadramente, cornișe, refacerea placajelor din faianță smălțuită de la parterul clădirii, restaurarea celor două altoreliefuri, refacerea trotuarului public dinspre Piața 1 Decembrie. Durata de realizare a acestor lucrări este de 24 de luni.

Cazarma Husarilor urmează să fie recondiționat printr-un proiect cu finanțare europeană. Lucrările necesare sunt: reabilitarea completă a clădirii existente a manejului, refacerea acceselor, realizarea de compartimentări interioare pe o latură a clădirii, amenajări exterioare cu spații verzi, parcări, platformă destinată amplasării utilajelor pentru sistemul de încălzire/răcire a clădirii în vederea redării în circuitul cultural și educațional în cadrul unui complex multifuncțional.