Orădeanul care a parcurs peste 3000 de km pe bicicletă, în scop caritabil

de |

Orădeanul care a parcurs peste 3000 de km pe bicicletă, în scop caritabil.

Dan Ghiță, tânărul care a pedalat aproape 3200 de km prin Europa, este orădean. Meseria lui de IT-ist a practicat-o în cadrul unei companii din Marea Britanie, țară în care a făcut și studiile superioare. După o perioadă în care a lucrat din greu pentru firma la care era angajat, orădeanul a realizat că acest tip de viață nu îi aduce satisfacția necesară, deoarece tot timpul îi era ocupat de muncă. Pentru a rupe rutina a hotărât să facă ceva ieșit din comun. Astfel, a decis să parcurgă distanța dintre Oradea și Londra, trecând prin 7 țări pe bicicletă.

Chiar dacă Dan Ghiță este un tânăr pasionat de ciclism și aventuri, scopul acestei călătorii a fost și unul caritabil. A reușit să strângă 2.500 de lei în donații primite din partea locuitorilor din zonele prin care a trecut. Suma va fi folosită pentru o asociație caritabilă din județul Bihor, cu ajutorul căreia se vor achiziționa și repara biciclete. Bicicletele vor fi folosite de către cei care au nevoie să călătorească în județ și nu își permit să închirieze.

Din orașul Innsbruck, Austria, i s-a alăturat un prieten: Rafael Herpuț. Împreună, au finalizat călătoria cu bine, ajungând în Oradea în seara zilei de 24 august. Pe viitor, cei doi doresc să parcurgă alte distanțe mari, dorind să ajungă până în America de Sud.

Sursă foto: Facebook. 

Sursă informații: digi24.ro