Orădeanca Cristina Haneș a obținut Pardino d’Oro, la Festivalul de Film de la Locarno

de |

Orădeanca Cristina Haneș a obținut Pardino d’Oro, la Festivalul de Film de la Locarno.

António e Catarina, așa se intitulează filmul care a obținut titlul de cel mai bun scurtmetraj în cadrul Festivalului de Film de la Locarno, din Elveția. Filmul a fost regizat de către regizoare Cristina Haneș, din Oradea.

În anul 2016 a absolvit Academia de Doctorat Docnomads în regie documentară. În anul 2013, a absolvit studiile de licență în cinematografie din Cluj-Napoca. A primit o bursă Erasmus pentru studierea cinematografiei pentru un semestru academic în Turcia. Filmele studențești au fost prezentate la DocLisboa, MakeDox, Astra Film Festival, IFF Transilvania, DocuArt. A participat la Workshopul Aristotel în 2013, susținută de ARTE France, Laboratorul Transilvania Talent, Workshopul One World Romania de Rada Šešić. În prezent, își dezvoltă primul film de lung metraj și co-producție între India și România.

Filmul António e Catarina, este un documentar de 40 de minute, care prezintă relația dintre tânăra de 25 de ani și Augusto, un bărbat în vârstă de 70 de ani, timp de trei ani. Discuțiile lor profunde despre viață, moarte și iubire, au loc în camera bărbatului.

Festivalul Internațional de Film de la Locarno are loc în fiecare an în luna august, în orașul elvețian Locarno, începând din 1946. Premiul obținut de către talentata Cristina Haneș este o recunoaștere internațională deosebită.

Sursă text: adevarul.ro.