Oradea, un oraș colorat

de |

Oradea, un oraș colorat.

Dacă fiecare dintre noi ne-am acorda câteva momente să vedem și să simțim cu adevărat Oradea, am putea observa toate surprizele ei ascunse. Un element fermecător al orașului este reprezentat de culorile sale. Acestea sunt întâlnite la tot pasul, le vedem în fiecare zi, dar câți dintre voi v-ați gândit vreodată la ce oraș colorat avem?

Răsăritul și apusul aduc un strop de culoare în fiecare zi orașului nostru. În aceste două momente prețioase, cerul care acoperă orașul capătă cele mai frumoase nuanțe de roz, violet și alte culori calde. Vă recomandăm ca măcar o dată să vă treziți mai devreme, pentru a vă putea bucura de cerul zorilor. Cele mai frumoase locuri pentru aceste momente sunt: malul Crișului, care oglindește amestecul de culori în apele sale, dublând astfel plăcerea. Dealul Ciuperca, care oferă o panoramă completă asupra orașului, sau Piața Unirii, unde cerul parcă se contopește cu clădirile care decorează Oradea.

Să nu uităm de florile și de grădinile din Oradea! În fiecare primăvară, ne putem bucura de magnoliile din Piața Unirii și din gradina fostului Muzeu al Țării Crișurilor sau de lalelele de pe malul Crișului Repede, de lângă Podul Intelectualilor. În curând, urmează să ne încânte și nuferii din Felix.

Clădirile din Oradea reprezintă încă o pată de culoare în tabloul orașului. Acestea pot fi o sursă de inspirație pentru artiști sau o simplă sursă de bucurie pentru cei care se lasă pătrunși de magia orașului. Palatul Vulturul Negru și Palatul Miksa Moskovits îmbină cu stil și rafinament culorile, delectând privirile trecătorilor.

Chiar și tramvaiele aduc un strop de culoare orașului!

Fotografie realizată de Aaron Fischer

Fotografiile din articol sunt realizate de Claudiu Oros.