Oradea Oraș Verde

de |

„25 mp de spațiu verde pentru fiecare cetățean” – cam așa suna statistica anului 2011 care ne-a oferit titlul de Capitala Verde a României! Parcuri, scuaruri, aliniamente stradale, zone verzi în cvartale de locuit, toate acestea au fost luate în calcul iar totalul spațiilor verzi din Oradea a ajuns la 1563,434 mp. De asemenea, avem aproximativ 124.914 exemplare de arbori sub umbra cărora te poți răcori sau reconecta cu natura.

„Primele parcuri din Oradea cu destinaţia specială de spaţiu verde şi de recreere au fost create în secolul XIX: Grădina Rhedey şi actualul Parc Petöfi, care a făcut parte din spaţiul verde din jurul Complexului Baroc (Palatul Episcopal Romano-Catolic). Ele există şi astăzi, însă fostul Parc Rhedey a fost împărţit în două, o parte fiind actualmente Parcul Bălcescu iar cealaltă parte Grădina Zoologică.

Parcul Palatului Baroc este un adevărat parc dendrologic, cu specii de frasin, tuia, tisa, magnolia şi quercus, precum şi trei arbori sequoia gigantaea, cu vârsta de peste 100 de ani (lângă Şc. Gen. nr. 14).”

sursa text