Oradea menționată în Revista Transilvania Business Magazine

de |

Oradea menționată în Revista Transilvania Business Magazine

„Municipiul Oradea e pe buzele tuturor, când vine vorba să fie dat un exemplu pozitiv (…) din Romania.” Așa începe articolul care prezintă dezvoltarea economică a Oradiei, din Transilvania Business Magazine, singura revista de afaceri regionale din România.

Articolul analizează traseul orașului care a evoluat considerabil din anul 2008, când infrastructura era slab dezvoltată. Un mare plus pentru oraș l-a constituit Agenția de Dezvoltare Locală Oradea care a ajutat la atragerea investitorilor privați prin intermediul parcurilor industriale, și facilitarea relațiilor dintre investitori – piața locală, și instituțiile publice. Oradea a atras și cele mai multe fonduri europene, fiind oraşul din România care a atras cei mai mulți bani pentru proiecte europene.

Revista menționează și reabilitarea arhitecturală a clădirilor din centrul orașului, alături de dobândirea identității istorice a orașului. Proiectele de restaurare a centrului vechi, realizarea Pieței Uniri, amenajarea pistelor de biciclete și a promenadelor, au adus Oradea în atenția mai multor turiști din țară, și din străinătate.

La finalul articolul, în revistă, cititorilor li se recomandă vizitarea zonei Republicii, și a bogatei oferte de clădiri de patrimoniu din Oradea.

Întregul articol îl puteți citi aici.