Oradea găzduiește European Music Open II

de |

Oradea găzduiește European Music Open II

Evenimentul cultural, European Music Open II,  va fi susținut în Oradea, în perioada 7 – 11 iunie. Directorul artistic al acestui eveniment de anvergură europeană, este tenorul Alexandru Badea, al cărui talent muzical este recunoscut la nivel internațional. Festivalul promite o mulțime de nume sonore în lumea muzicii și a baletului de pe scena internațională, dar și invitați români de mare valoare.

Programul festivalului debutează miercuri, 7 iunie, cu o expoziție de artă concretă – geometrică. Aceasta va avea loc în Muzeul Țării Crișurilor, unde va putea fi admirată colecția Ingo Glass. Intrarea este liberă.

Ziua de 8 iunie va avea ca temă Giuseppe Verdi – Messa da Requiem, și se va desfășura în Basilica Romano Catolica (Palatul Baroc), cu participarea extraordinară a soliștilor de la Opera de Stat din Viena și

de la Opera de Stat din Budapesta. Intrare este liberă  în cadrul acestui concert, care începe la ora 18:30.

Următoarea zi a European Music Open, 9 iunie, are în program Gala de Balet, care reprezintă o călătorie coregrafică de la baletul clasic la cel contemporan. Această reprezentație va avea loc la Teatrul Regina Maria, de la ora 19:00, iar biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului sau online.

În 10 iunie va avea loc colocviul intitulat  „… și despre privilegii“, care este unul din punctele fierbinți a programului artistic din cadrul festivalului. Aici sunt invitați Ioana Pârvulescu, Horia Roman Patapievici, Cătălin Ştefănescu şi Andrei VieruFiind intrare pe bază de bilet, aceasta poate fi cumpărat online sau de la casieria Teatrului Regina Maria, unde se va petrece colocviul, de la ora 19:00.

Ultima zi, 11 iunie, este marcată de concertul de închidere, prin Gala de Opertă. Această gală va începe la ora 19:00, tot la Teatrul Regina Maria, și va avea parte de participarea extraordinară a soliștilor de la Volksoper din Viena.

Artiști din Italia, Austria, Ungaria, Australia şi România vor fi prezenți în cadrul evenimentului de cultură. Participarea Operei din Viena, Operei de Stat Budapesta, Operei Naţională Bucureşti constituie o premieră, dar și aduc un mare plus din punct de vedere cultural pentru acest festival.
EUROPEAN MUSIC OPEN este organizat de Primăria Municipiului Oradea prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune. Sponsorul principal al festivalului este Holcim, iar printre 
parteneri oficiali se numără: Teatrul Regina Maria, Fundația Culturală „Festivalul Internațional de Teatru Oradea”, Episcopia Romano Catolica Oradea și Muzeul Tării Crișurilor.
Evenimentul este sprijinit de : Aerotravel Lufthansa City Center, Lotus Center si myDeck
Promovat de: Ghid Local Oradea 
Pagina oficiala: musicopen.ro 
Facebook: European Music Open