Oradea este un oraș-magnet al țării în viziunea Băncii Mondiale

de |

Oradea este un oraș-magnet al țării în viziunea Băncii Mondiale.

Un raport recent, întocmit de către specialiști de la Banca Mondială, relevă faptul că în viziunea Băncii, Oradea este un oraș-magnet care atrage tot mai mulți turiști în fiecare an, dar și muncitori navetiști. De asemenea, numărul locuitorilor este în continuă creștere.

În ultimii ani, calitatea vieții a crescut în orașul care se află la granița de vest a țării. S-a dezvoltat și caracterul industrial al Oradiei, prin parcurile industriale ale orașului care au dus la crearea unor noi locuri de muncă. Astfel, sunt atrași înspre oraș și locuitorii din localitățile din apropiere. Numărul celor care fac naveta spre locul de muncă în Oradea se ridică la 35.000.

Zonele industriale și infrastructura au fost dezvoltate de către municipalitate prin proiecte care și-au obținut rambursarea din fonduri europene.

Experții Băncii Mondiale spun că populația orașului crește în fiecare an cu 3 mii de locuitori. Aceste date fac din Oradea un oraș care se află în topul preferințelor pentru cei care plănuiesc să se mute. „Calitatea vieții și locurile de muncă sunt pe primul loc cu un scor foarte mare. Lumea identifică Oradea ca un oraș care s-a schimbat, s-a modernizat”, a declarat Marcel Heroiu, expert dezvoltare urbană în cadrul Băncii Mondiale.

Sursă info: digi24.ro

Foto: Alexandru G. Ion