Oradea de-a lungul anului

de |

Oradea de-a lungul anului.

Un loc înseamnă acasă atunci când este surprins în creștere, în schimbare și în mod special, atunci când ne păstrează amintirile dragi nouă. Ne reîntoarcem plini de bucurie și admirăm fiecare colțișor care a trăit alături de noi şi care ne-a fost părtaș la transformarea noastră. Oradea, orașul nostru drag, este un asemenea loc, care s-a schimbat de-a lungul timpului, care a lăsat amintiri, trăiri, dar și imagini impresionante din timpul schimbărilor.

Privit dintr-o perspectivă anuală, aduce multă schimbare, împrospătare și răsfăț.

Primăvara este momentul în care Oradea începe să prindă din nou viaţă, încetul cu încetul florile colorează chipul orașului, îl parfumează și atrage astfel oamenii la o plimbare mult dorită. Aerul rece de iarnă lasă loc unui soare timid care răsfață orașul, oamenii şi florile.

Un anotimp mult așteptat este cel care oferă cea mai multă căldură. Vara este momentul în care Oradea îşi deschide brațele pentru ca turiștii să îl îmbrățișeze, vizitând în mod special atracțiile care implică şi bălăceala. În această perioadă a anului, orașul oferă o priveliște încântătoare atât la ivirea soarelui, cât şi la apusul acestuia.

Momentul în care clopoțelul se aude pe holurile școlii, creează o imagine deosebită pentru oraşul nostru. Parcurile parcă sunt desprinse dintr-un tablou tomnatic, iar culorile te fac să îl priveşti clipe la rând. Plimbările pe malul Crişului sunt o încântare pentru auzul celor care se bucură de clipocitul apei, dar şi pentru formarea unor amintiri unice.

Anotimpul care îmbracă Oradea într-o pătură mare, albă şi strălucitoare, aduce şi multă bucurie pentru copii, dar şi pentru iubitorii Crăciunului. Târgul de Crăciun, una dintre cele mai așteptate atracții, este pregătit pentru ca Oradea să poată fi văzută și prin ochii Crăciunului. Străzile sunt împodobite, iar luminițele arată calea. Bucuria este starea principală prin care poate fi descris orașul în încheierea fiecărui an.

Oradea înseamnă acasă pentru mulți dintre noi, iar când este privită prin amintirile create în anii care au trecut, devine un loc special, un loc care ne face să retrăim cele mai frumoase momente, un loc care ne atinge inimile. Oradea privită prin trecut devine un prezent așteptat și iubit.

Articol scris de Ioana Voichescu.

Fotografie sus: Ștefania Curila