Oradea, cel mai elegant centru istoric

de |

Oradea, cel mai elegant centru istoric.

Conform unui studiu, realizat de site-ul www.exquis.ro, Oradea are cel mai elegant centru istoric din România .

Aceștia, susțin că Piața Unirii din Oradea se ridică la standardele arhitecturale ale unor orașe precum Viena și Budapesta. Readucerea la viață, și la culoare, a clădirilor care tronează în centru este uimitoare, iar pozele nu pot cuprinde frumusețea. „Trebuie să fii acolo, pentru a vedea și simți în același timp și atmosfera!”

Foto: Larisa Cuc photography

Nu doar orădenii sunt încântați de orașul în care locuiesc, acesta este apreciat fără margini și de românii din alte județe care privesc Oradea ca pe un loc de prestigiu, considerând că orașul nostru are un rang de metropolă. Construcțiile în stil Secession, Bizantin, Art Nouveau, civilizația și mentalitatea oamenilor, au condus astăzi spre ceea ce se numește ”cel mai elegant centru istoric din România.”

Foto: Ștefi Curila Photography

În calitate de locuitor al orașului, ador diminețile în care stau în stația de tramvai sau autobuz și privesc cum minunatele clădiri îmi învăluie privirea cu splendoarea lor. Mă simt norocoasă că am posibilitatea de a le admira în fiecare dimineața, iar seara să le pot privi de parcă și ele se duc la somn. Noaptea e şi mai magică, centrul eleganței e pus în evidență prin reflecțiile de lumină amplasate în jurul clădirilor. E parcă totul desprins dintr-un scenariu al unui film artistic!

Foto: Tudor Vâșcan – Photographer

Foto sus: Alexandru G. Ion