Oradea are o hartă interactivă cu zona prioritară extinsă a Centrului Istoric

de |

Oradea are o hartă interactivă cu zona prioritară extinsă a Centrului Istoric.

O hartă interactivă cu zona prioritară extinsă a Centrului Istoric din Oradea este acum pusă la dispoziția cetățenilor. Harta este utilă deoarece deține un număr mare de informații despre  fiecare clădire cuprinsă în Programul Multianual de Reabilitare Fațade din Ansamblul Urban Centrul Istoric Oradea. Astfel,  informațiile   pot fi aflate foarte rapid, printr-un simplu click, fără ca cei interesați să fie nevoiți  să se deplaseze la un anumit ghișeu sau la o instituție.

Oricine poate consulta harta și să se informeze în ce etapă de reabilitare intră un anumit imobil (etapa I sau II) sau grupa valorică din care acesta face parte. Grupele valorice sunt 4, iar categoriile sunt: clădiri cu protecție locală, clădiri cu valoare ambientală, monumente istorice și clădiri propuse a fi clasate ca monumente istorice.

Harta interactivă a fost concepută de către Biroul Sisteme Geografice Informaționale (GIS) din cadrul Instituției Arhitectului Șef, alături de Primăria Oradea. Se vor adăuga pe parcurs și restul informațiilor necesare în cadrul hărții, cum ar fi de interes pentru cetățenii care dețin proprietăți cuprinse în Programul Multianual de Reabilitare Fațade. 

Link-ul de accesare al hărții interactive: https://goo.gl/mHRNrm