Oradea a găzduit un turneu de baschet în scaun cu rotile

de |

Oradea a găzduit un turneu de baschet în scaun cu rotile.

Weekendul trecut a avut loc cea de-a 13-a ediție de turneu de baschet în scaun cu rotile. În cadrul Turneului Internațional de Baschet în Fotoliu Rulant „Maria” au participat echipe din Germania, Polonia, Bosnia şi România. Participanții sunt persoane care s-au retras din viața sportivă de performanță din cauza unor dizabilități fizice. Nu au renunțat însă la pasiunea pentru sport și s-au adaptat noilor condiții practicând baschetul sub altă formă.

Acest turneu de baschet este singurul eveniment de baschet din țară care este adaptat pentru a putea fi jucat de către persoane cu dizabilități. Competiția este organizată de către o asociație non profit din Oradea.

Dintre cele patru echipe participante în cadrul turneului de baschet, învingătoare a ieșit echipa din Bosnia-Herțegovina. Igor Ignatovic, jucător în cadrul acestei echipe a declarat că „Mai mult decât competiția în sine, ne place să fim aici, să îi cunoaștem pe cei care trăiesc în acest oraș frumos și ne vom întoarce ori de câte ori vom fi invitați”.

Sursă foto și informații digi24.ro.