O bucățică de istorie într-un loc istoric alături de Varujan Vosganian

de |

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=3818 /]

Vineri, 10 martie 2017, la ora 13:00, în Salonul de Carte din Cetatea Oradea a avut loc lansarea cărții: „Copiii războiului” de Varujan Vosganian. La acest eveniment au participat mai mulți scriitori, cum ar fi Ioan Moldovan, poet, eseist și redactor șef al revistei „Familia” și care a ținut un discurs despre carte.

Opera lui Varujan Vosganian descrie generațiile postbelice care sunt văzute prin ochii a mai multor tipuri de soldați. Un personaj semnificativ este Disalion Matei. Cartea descrie experiențe militare și conturează condiția umană în război prin simboluri și metafore. Cea mai mare problemă a umanității din zilele noastre e faptul că nu îți găsește un sens și ajunge să se piardă. În operă îi regăsim și pe Lucian Blaga, Faust sau chiar Dostoievski.

Calmul persoanelor aflate la lansare a fost bine creionată de patosul cu care autorul povestea întâmplări din carte. De față au fost și elevi de liceu. La finalul lansării, publicul a putut pune întrebări scriitorului, iar mai apoi a urmat semnarea exemplarelor de carte.

Articol scris de Andreea Diana Neag Csizmar.
Sursă foto AICI

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=337 /]