Noi spații pietonale în Oradea

de |

Noi spații pietonale în Oradea

Trei proiecte noi au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă, de către viceprimarul Municipiului Oradea, Florin Birta. Acesta a declarat că obiectivul este acela de a realiza „noi spații pietonale în Oradea, spații prietenoase cu pietonii și să reducem circulația mașinilor în zona centrală, astfel încât zonele centrale să fie niște zone în care oamenii să își petreacă timpul liber în bună dispoziție, cu posibilitatea de a participa la diverse evenimente organizate în aceste zone”.

Primul proiect vizează intersecția Pieței Unirii cu strada Iuliu Maniu, zona din jurul Catedralei Sf. Nicolae. Terenul care este învecinat cu Piața Unirii, cât și cu strada Iuliu Maniu, inclusiv intrarea dinspre sediul Episcopiei (str. Ep Mihai Pavel) va fi pavat cu pavajul folosit în Piața Unirii. Se aproximează durata de realizare ca fiind de 5 luni.

Un alt spațiu pietonal a fost prezentat în cel de-al doilea proiect. Acesta are ca obiectiv amenajarea trotuarului din strada Republicii, între strada Gheorghe Dima și Bulevardul Magheru. Durata de execuție va fi de 4 luni de zile.

Cel de-al treilea proiect prevede realizarea accesului pietonal între strada Vasile Alecsandri și strada Independenței, cu suprafața totală de 691 mp. Termenul de execuție este de 3 luni.

„Din data de 2 mai se va închide circulația rutieră în Piața 1 Decembrie între str. Traian Moșoiu și str Independenței pentru o perioadă de 3 săptămâni. Se dorește continuarea pavării străzii Vasile Alecsandri peste trecerea de pietoni care dă în acest moment spre Parcul 1 Decembrie. Ne dorim un acces mult mai facil al pietonilor care pot circula de pe strada V. Alecsandri înspre Parcul 1 Decembrie. Dimensiunea trecerii de pietoni va fi identică cu lățimea străzii V. Alecsandri”, a încheiat viceprimarul Florin Birta.

Sursă: oradea.ro

Foto: Darius Pavel Photography