Locuri şi activităţi din Oradea încă nedescoperite

de |

Locuri și activități din Oradea încă nedescoperite

Tuturor ne place să ne cunoaștem orașul cât mai bine. În procesul nostru de cunoaștere a locurilor care ne înconjoară, tindem să fim cât mai deschiși spre ceea ce nu este încă prea cunoscut, activități și locuri încă nedescoperite din Oradea, care ar putea fi pe placul multora. Iar astăzi vă prezentăm unele dintre ele.

1. Scurt-metrajele de marți

Puțini cinefili cunosc faptul că, în fiecare marți, proiecții de scurt-metraje sunt organizate într-un local boem, numit sugestiv Lokal. Acesta este situat pe strada Aurel Lazăr, la nr.1, în curtea fostului Hotel Parc. De asemenea, evenimentele din seria „Simple Living” se desfășoară tot aici, pe diferite teme legate de ecologie și mediul înconjurător.

2. Panic Room

Jocurile de Escape Room sau Panic Room au apărut în Europa în anul 2011, mai apoi răspândindu-se pe întregul continent, iar în România au apărut în 2012, de când există şi Panic Room Oradea. Sarcina jocului reprezintă evadarea echipei, formată din 2-5 membri, dintr-o cameră blocată, în decurs de o oră, prin elucidarea unor enigme aflate în mici detalii sau obiecte din cameră.

3. Studio Act

Un teatru independent despre care s-a auzit, mai mult sau mai puţin, recent, prin noile apariţii în faţa publicului orădean. Acest teatru îşi are sediul pe strada Crinului, nr.2, iar piesele de teatru sunt din timp anunţate, prin intermediul evenimentelor pe Facebook.

 

4. Galeria de arte vizuale

Pe lângă expozițiile temporare din oraș, desfășurate fie la Cetate, fie la Muzeul Ţării Crişurilor, nu mulți cunoaștem Galeria de arte vizuale, situată chiar pe pietonala Republicii nr. 15. Aici sunt expuse fel de fel de lucrări, de la tablouri pe pânză, la sculpturi şi decorațiuni, majoritatea realizate de către artiști locali.

5. Hotel Cetate

Chiar dacă acest loc ar viza mai mult turiştii, nici orădenii nu ştiu, încă, de existenţa unui hotel situat într-unul dintre cele mai pitoreşti locuri din oraş: cetatea. Hotel Cetate oferă o experienţă medievală autentică, oferind oaspeţilor posibilitatea de a fii cazaţi chiar între zidurile cetăţii medievale.

 

Cam atât pentru acum, însă vom reveni cu mai multe locuri şi activităţi, pe măsură ce le vom descoperi şi noi. Voi ce locuri încă nedescoperite de publicul larg cunoașteți?

Articol realizat de Mihai Dan.

Foto sus: Claudiu Oros