Locuri romantice în Oradea

de |

Când spui „locuri romantice în Oradea”, la ce îți zboară gândul? Fiecare dintre noi avem acele locuri romantice în Oradea. Romantismul parcă plutește în aer în Oradea, străzile, oamenii, clădirile sunt pline de iubire. Iată câteva din sutele de locuri romantice din Oradea:

Străzile, cărările, parcurile sunt pline de romantism, de culoare, de viață, de renaștere a naturii. Bucuria ce o ai când vezi că pomii sunt înfloriți, când soarele îți mângâie chipul și râzi alături de el.

Malul Crișului Repede, un loc care cu siguranță e în sufletul multora dintre noi. Aici, plimbările la ceas de zi sau de seară te încântă cu minunăția lor, pentru că sunt puține orașele care se bucură de faptul că au un înconjor de apă ce străbate orașul lor. Orădenii sunt norocoși cu acest lucru, iar plimbările ar trebui să capete o însemnătate mai aparte, să simțim mereu cum Crișul, îşi revarsă glasul printre noi.

Dacă locul tău romantic e malul Crișului, înseamnă că lebedele de pe Criș sunt o parte din decorul iubirii pentru tine. Albul și frumusețea lor impresionantă, te fac să le admiri mereu. Nu-i așa? Podul Intelectualilor, e un etalon al dragostei, cunoscut nu doar pentru structura sa impresionantă, ci și prin artificiul creat de cuplurile care și-au lăsat o dovadă a iubirii acolo: lacătul. Ei, cine știe câte declarații de iubire a auzit acel pod, dar ca un bun prieten le-a păstrat doar în secret, doar veșnice pentru amintirea voastră.

Amfiteatrul de la Cetate și de la Muzeul Țării Crișurilor, un loc romantic în Oradea, în care scenele de iubire nu se joacă, ci se trăiesc.

Teatrul Regina Maria și Filarmonica de Stat, sunt locurile unde iubirea se ascultă, se simte prin fiecare tonalitate, prin fiecare undă de muzică. Dacă la teatru, romantismul poartă nuanța în fapt, la Filarmonică, glasul vorbește frumos și neîncetat. Iubitorii de artă își dau mereu întâlnire aici, se lasă captați și purtați de vraja veridică a Erosului.

Plimbările cu tramvaiul vechi al orașului sunt desprinse din altă epocă, o parte care merită trăită și îndrăgită de persoanele de toate vârstele. Cu siguranță va fi o experiență romantică plină de istorie.

Plimbările romantice de la apus cu hidrobicicleta sunt fără cuvinte, o senzație pe care fiecare o trăiește în felul său, alături bineînțeles de persoana pe care o iubește cel mai mult. Aici e locul în care sunteți doar voi doi, Apusul și Crișul, un tablou de pus în ramă, privit și trăit mereu.

Piața Unirii, iubirea sinceră ne poartă la gesturi mărețe și firești. E frumos să admiri la ceas de seară dragostea cerută pe viață, clădirile să-ți fie martore la schimbul de sentimente, iar timpul să se blocheze pentru voi într-un loc și într-o zi.

Cu siguranță Oradea are multe locuri romantice pe care cuplurile le iubesc. Tu ce loc romantic adori în Oradea?

Fotografii: Visit Oradea, Claudiu Oros, Radu Oros