La mulți ani Oradea, 2018!

de |

La mulți ani Oradea, 2018!

La început ai fost doar un vis, iar acel vis a fost zidit pentru eternitate. Zidurile au crescut și tot ce era în jurul acestor ziduri a înflorit, a crescut și s-a unit. Deși știm că nu este ziua în care te-ai născut, asta nu ne oprește să te cinstim, să te sărbătorim așa cum știm noi mai bine. Este ziua ta, o zi în care suntem obligați să ne amintim de cei care au luptat, de cei care au reușit să te transforme în acestă bijuterie despre care vorbesc tot mai mulți oameni. Au fost zile și zile, unele mai tulburi, altele pline de bucurie și culoare, dar cele mai multe au fost sub semnul respectului. Poate ne-am îndepărtat uneori de tine, sau te-am făcut să simți tristețea, dar nu am încetat niciodată să te apreciem și să ne educăm pentru ca în viitor să strălucești tot mai tare.

Te-ai apărat și ai renăscut de fiecare dată, te-ai transformat și ai evoluat ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat și tot ce a mai rămas din trecut care nu a fost întodeauna presărat cu petale, sunt frumusețile care se scaldă în valurile de lumină, bucurie și recunoștință pentru cei care nu încetat să creadă în tine. Am crescut bucurându-ne de străzile tale, de clădirile a căror povești par rupte din filme, ne-am îndrăgostit și despărțit, am râs și am plâns pe străzile, în parcurile și în cafenelele tale. Am făcut tot ce este mai frumos, mai viu pentru că tu nu ai încetat niciodată să trăiești și să ne protejezi de fiecare dată când a fost nevoie. Continui să trăiești mereu, continui să ne arați că poți să fi și mai măreț, nu doar ca un oraș ci ca un loc în care cu toții putem conviețui, în care putem să creștem și să ne creștem copii. Ei sunt cei care te vor iubi pe mai departe, ei sunt cei care vor veghea asupra ta și se vor asigura ca cei de dinaintea lor nu au muncit și nu s-au luptat în zadar.

Nu știm ce ne rezervă viitorul, dar îți promitem că te vom face și mai măreț, că vom păstra vie amintirea vremurilor și îi vom învăța și pe urmași să te iubescă, să te prețuiască și mai mult. Îți promitem că vom veghea asupra ta așa cum și tu veghezi asupra noastră. La mulți ani Oradea!

Articol realizat de: Sebastian Ferchi
Fotografie reprezentativă: facebook.com/visitoradea/