În Oradea vor fi plantați 3000 de arbori

de |

În Oradea vor fi plantați 3000 de arbori

Deși în ultima vreme spațiile verzi din Oradea se pare că s-au micșorat sau și-au pierdut din aspectul de altădată, avem vești bune în aceeași linie a știrii de ieri cu transformarea zonelor abandonate în spații verzi. De data aceasta, prin intermediul oradea.ro aflăm că aproximativ 3000 de arbori urmează a fi plantați în Oradea.

În primă fază, vor fi achiziționați 500 de arbori de dimensiuni mari, de 4 metri înălțime și o grosime de aproximativ 20 de centimetri. De asemenea, se dorește achiziția de material dendrologic în varietăți care corespund anumitor exigențe privind caracterele ornamentale, rezistența biologică la diferiți factori de stres, plante aflate în stadiul de maximă atractivitate.

Cei 300 de arbori vor fi plantați în spațiile verzi ale Oradiei, precum: parcuri, scuaruri, aliniamente stradale și alte zone verzi care au în compoziție suprafețe cu iarbă, flori, arbori și arbuști ornamentali, piese de mobilier urban, sau alei. Valoarea maximă a achiziției serviciilor pentru achiziție și plantat arbori în municipiul Oradea, pe o perioadă de 3 ani, este de 2.940.000 lei fără TVA, iar finanțarea se va face din fondurile bugetului local.

Ne bucurăm că Oradea face pașii necesari pentru a deveni un oraș cât mai verde și mai curat. Bineînțeles, datoria de a păstra orașul curat se adresează și locuitorilor orașului. Sperăm ca o dată cu dezvoltarea Oradiei, să fie tot mai dezvoltat și spiritul civic al populației din orașul traversat de Crișul Repede!

Foto: Adam Freundlich