Impresiile unei turiste din Budapesta despre Oradea

de |

Impresiile unei turiste din Budapesta despre Oradea

Cutia de bijuterii, la doar trei ore de Budapesta. Impresiile lui Molnár Zsóka, turistă din Budapesta despre Oradea:

Fiind un oraș relativ mic, dacă planifici dinainte ceea ce vrei să faci și să vizitezi, poți bifa obiectivele de pe listă chiar și într-un weekend.
Un lucru care îi poate impresiona pe turiști este caracterul dual al orașului, care îmbină noutatea cu istoria. Oradea este plină de bijuterii arhitecturale din secolele trecute, printre care clădiri secession sau baroc. Vă invităm să aruncați o privire aici.

În Piața Unirii găsim Turnul Primăriei, care ne oferă o panoramă inedită a orașului.

Mai departe, ajungem la Bazilica Romano-Catolică, unde admirăm barocul. În interior, găsim un bust care reproduce trăsăturile Sfântului Ladislau și o bucată din craniul acestuia. Așa că, bazilica nu trebuie ratată nici de pasionații de istorie!

Vis-a-vis, găsim Șirul Canonicilor, construcție alcătuită din 10 clădiri, chiar dacă pare una singură. Cele 57 de arcade și coridorul lung de 250 de metri merită fotografiate.

În continuare, facem o plimbare până la Cetate, străvechi simbol al orașului. Are formă de pentagon, lucru care se vede mai bine de sus. Cetatea s-a remarcat încă din Evul Mediu ca și centru cultural și religios. Se află în continuă renovare. Pentru mai multe detalii apăsați aici.

Pe malul Crișului Repede, turiștii se pot odihni la o ceașcă de ceai, cafea sau poate chiar o ciorbă, la un restaurant sau o cafenea.

În perioada de iarnă,  poate cea mai atractivă parte a orașului este Târgul de Crăciun, din Piața Unirii. De apreciat este faptul că târgul nostru nu este nici pe departe atât de aglomerat ca cel de la Budapesta sau Viena, iar prețurile sunt mai avantajoase. Să nu uităm nici de decorațiunile și luminițele care împodobesc centrul și care par a fi de poveste.

Articol realizat de Betty Halasz

Foto: Claudiu Oros; Arabela.

Sursă articol: femina.hu