Final de stagiune în pași de Festival

de |

Teatrul Regina Maria a ajuns la final de stagiune, după un an plin de spectacole extraordinare şi de participări la festivaluri prestigioase din ţară şi din străinătate. Finele lunii iunie aduce cu sine o vacanţă binemeritată, dar nu înainte de a înregistra în condica de succese a Trupei Iosif Vulcan încă două festivaluri: FESTIVALUL INTERNAŢIONAL „MITURILE CETĂŢII” din Constanţa şi FESTIVALUL INTERNAŢIONAL ATELIER din Baia Mare.

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL „MITURILE CETĂŢII” se apropie de final. Acesta a fost organizat de către Teatrul de Stat Constanţa și se află anul acesta la prima ediţie, însă reînnoadă tradiţia Serilor de Teatru Antic din anii ’70. Teatrul Regina Maria a avut onoarea de a fi invitat la această manifestare teatrală importantă cu spectacolul „LEONCE ŞI LENA”, care s-a jucat marţi, 21 iunie, de la ora 21:30, pe scena mobilă, amplasată în Piaţa Ovidiu. Dinamică şi încântătoare, comedia muzicală a cucerit publicul constănţean şi turiştii veniţi din toate colţurile ţării. S-au adunat aproximativ 400 de spectatori, care au ovaţionat şi au cerut neîncetat bisuri.

Imediat după întoarcerea de la Craiova, ne-am îndreptat spre Baia – Mare, pentru a onora invitaţia de a juca spectacolul ÎN INIMA NOPŢII – EPISODUL LEAR în cadrul celui mai vechi festival internaţional de teatru din România: Festivalul Atelier, aflat la cea de-a XXIII-a ediţie. Şi de această dată spectacolul s-a jucat cu casa închisă, iar Piaţa Libertăţii din centrul istoric al oraşului Baia Mare s-a umplut de privitori, care au acceptat în egală măsură cu cei aflaţi în interiorul cubului transparent, invitaţia de a deveni părtaşi la povestea Regelui Lear. Aplauzele şi aprecierea generală au fost pe măsura talentului celor care slujesc cu atâta dăruire Scena.

Publicul orădean este aşteptat în 1 iulie, la Teatrul Regina Maria, pentru a viziona spectacolul VRĂJITOARELE DIN SALEM, de Arthur Miller – regia Diana Păcurar, organizat de UNATC I. L. Caragiale în parteneriat cu Teatrul Regina Maria.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.