Festivalul Open Studio Act, la start Workshopuri de improvizaţie şi mişcare

de |

Festivalul Open Studio Act, la start Workshopuri de improvizaţie şi mişcare

 

Cea de a treia ediţie a Festivalului Open Studio Act Oradea a debutat miercuri, 22 august, cu două workshopuri, unul de mişcare şi unui de improvizaţie. Workshopul de improvizaţie, susţinut de actorul Alin Stanciu, face parte din acţiunile proiectului Social Acceptabil, proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Tineri intersaţi să experimenteze în cadrul procesului de creaţie artistică, care stă la baza oricărui spectacol de teatru, au participat miercuri, 22 august, la workshopul de mişcare scenică şi improvizaţie susţinut de Alin Stanciu, actor al Teatrului Regina Maria şi fondator al trupei Impro Patzan. În prima zi de atelier, tinerii au trecut prin diverse etape, de la cunoaștere și autocunoaștere, la realizarea unor exerciții menite să le dezvolte atenția, sau realizarea unei improvizații pornind de la un cuvânt dat. Workshopul face parte din acţiunile proiectului Social Acceptabil (proiect finanțat de AFCN) şi va continua în fiecare zi de festival, până în data de 25 august, inclusiv. Tot în prima zi a festivalului a debutat şi workshop-ul de mișcare susținut de Levente Dimeny actor al Teatrului Szigligeti din Oradea. Prima zi de festival cuprinde şi reprezentaţia spectacolului Tot ce-i minunat în lume, prezentat de Vanner Collective București, de la ora 19.00, la Studio Act. Spectacolul Tot ce-i minunat în lume face parte din campania de conștientizare asupra depresiei și de destigmatizare la nivelul societății românești pe care VANNER COLLECTIVE a inițiat-o în 2017 alături de partenerii săi medicali: Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, Depresiv.ro, Atlas Help și Asociația Equilibrium, în cadrul unui turneu național cofinanțat de AFCN si de către UNITER. Spectacolul va fi precedat de momentele hazlii oferite de clovni şi va fi urmat de o demonstrație de jonglerii cu focul.

Festivalul Open Studio Act continuă până în data de 25 august inclusiv, iar orădenii sunt invitați la următoarele spectacolul Impro Patzan Show, Studio Act Oradea (sâmbătă, 25 august, ora 19.00). Spectacolele au loc la sediul Studio Act din strada Crinului nr. 2. Rezervările se pot face la numărul de telefon: 0757 215 221