Exerciții de respirații contemporane

de |

Cu toate că Open Studio Act a luat sfârșit, acest eveniment a marcat un nou început în lumea teatrului independent din Oradea. Într-una din cele patru zile dedicate artei teatrale, am participat la aproape două ore de RESPIRAȚII, alături de actorii Raisa Ané și Ándi Gherghe.

La finalul celei de-a treia zi a Festivalului OPEN STUDIO ACT, 26 august 2016, a fost jucat spectacolul RESPIRAȚII de Duncan Macmillan. Venită ca un răspuns al unei societăți înconjurate de probleme, piesa de teatru ne prezintă „traseul prin viață a unui cuplu tânăr”. Aceștia doi au ajuns la momentul în care aducerea unui copil pe lume ar putea fi o nouă etapă în experiența lor. Bazându-și argumentele pro și contra conceperii unui OM pe aspectele negative existente în lumea contemporană, se nasc întrebări care vizează suprapopularea planetei, schimbările climatice, posibilitatea de a fi tratați inadecvat de către propriul copil atunci când vor ajunge la o vârstă înaintată ș.a.

Exerciții de respirații contemporane, OPEN STUDIO ACT

Simplitatea decorului și al jocului actoricesc se limitează la două scaune, o masă, un laptop și accesoriile generale ale unui tânăr. Motiv pentru care, în spectacolul RESPIRAȚII intră în prim-plan gesturile, mimica, vocea, limbajul corporal, sinceritatea și expresivitatea fiecărui actor.

Regia: Radu-Alexandru Nica
Producător: Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel” din Târgu-Mureș
Distribuția: Raisa Ané și Ándi Gherghe
Traducerea: Mircea Sorin Rusu
Durata: 1h 40 minute (fără pauză)
Video: RESPIRAȚII la Open Studio Act AICI
*Interzis persoanelor sub 16 ani!

Acestea fiind scrise, mulțumim organizatorilor întregului eveniment OPEN STUDIO ACT, actorilor din spectacolele jucate în cadrul acestui mic festival și vă dorim multă baftă în continuare!