Evoluția Oradiei a adus orașul în top ca destinație de vacanță

de |

Evoluția Oradiei a adus orașul în top ca destinație de vacanță

Oradea este într-o continuă evoluție, fiind un oraș atât de plin de viață. Prin urmare, Oradea a fost aleasă ca destinație de vacanță de către mulți turiști, atât din țară cât și din străinătate.

Orașul a fost vizitat anul trecut, de peste 223.000 de turiști. Stațiunea Băile Felix a primit peste 130.000 de turiști. Turiștii sunt cetățeni români, urmați de vecinii noștri maghiari, austrieci dar și vizitatori din țări mai îndepărtate.

Creșterea procentului de turiști  s-a  datorat  originalității orașului fiind singurul oraș din țară ce face parte din rețeaua Art Nouveau, alături de Barcelona, Viena sau Nancy. Un alt motiv care a dus la alegerea Oradiei ca destinație de vacanță sau city break au fost investițiile făcute în domeniul turismului, suma ajungând la  50 de milioane de euro .

Orașul de pe Crișul Repede a atras o mulțime de investitori în ultimii ani fiind pe în primele locuri în topul orașelor ce au atras fonduri europene.

Palatul Vulturul Negru , zona pietonală Corso sau zona Ciuperca au fost unele dintre punctele de interes pentru investiții . Centrul a fost modernizat, Cetatea cât și zonele de interes turistic, precum Grădina Zoologică sau Aquapark Nymphea. Acesta din urmă fiind amplasat pe o suprafață de 6,7 ha , având investiții de milioane de euro, o parte din această sumă provenind din fonduri europene.

Anul 2018 pare și mai promițător din punct de vedere turistic. Oradea beneficiază de poziționarea strategică la granița de vest a ţării care atrage investițiile străine şi este un fel de „poarta turistică a țării”.

Articol realizat de Alex Toma.

Sursă: businessmagazin.ro

Foto: instagram.com/luckytraveller89/