Două parcuri noi în Oradea: în cartierul Grigorescu și zona Silvaș

de |

Două parcuri noi în Oradea: cartierul Grigorescu și zona Silvaș

Două proiecte de regenerare urbană privind amenajarea a două parcuri noi în Oradea, au fost prezentate în cadrul conferinței de presă din 24 aprilie 2018. Acestea vizează zonele: cartierul Grigorescu (strada Daliei), și zona Silvaș (strada Făcliei).

Cartierul Grigorescu

Proiectul  „Amenajare coridor verde în cartierul Grigorescu (str. Daliei)” propune plantarea a 291 arbori,  plantarea de vegetație joasă și covor de gazon, crearea spațiilor de joacă și sport. Pe lângă acestea, sunt incluse și alei pietonale, o bandă de alergare, pistă de biciclete, și nu în ultimul rând o parcare autp. Albia pârâului Adona va fi refăcută în mijlocul parcului.

Un sistem de iluminat pietonal pentru pista de biciclete, pentru trotuare, și un sistem de iluminat arhitectural copacii existenți și a jardiniera, sunt alte investiții propuse.

Zona Silvaș

„Amenajare coridor verde în zona Silvaș (str. Făcliei)” se numește proiectul destinat zonei Silvaș. Acesta propune: amenajarea malului drept al Crişului Repede, tronsonul cuprins între Podul Maresal Constantin Prezan la est, şi podul de cale ferată la vest. Alte investiții propuse: realizarea spații pentru joacă și sport, a unor alei pietonale, a unui amfiteatru din parapeţi metalici. Se dorește și amplasarea a trei pontoane, o pistă de biciclete,  și o parcare auto în partea de sud a străzii Făcliei. 190 de arbori vor fi plantați, plus plantaţii de vegetaţie joasă şi plantaţii de covor gazon.

La fel ca și în proiectul din cartierul Grigorescu, aici vor fi amplasate sisteme de iluminat pietonale și arhitecturale, pentru înfrumusețarea zonei.

 

 

Sursă foto și info: oradea.ro