De Ziua Oradiei- un maraton fotografic internațional

de |

De Ziua Oradiei- un maraton fotografic internațional

Asociația Internațională „Euro Foto Art” organizează cu ocazia Zilei Orașului Oradea un maraton fotografic internațional. Evenimentul este pregătit în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Muzeul Cetății și Orașului Oradea, și Clubul Fotografic „Nufărul”.

Maratonul fotografic va fi deschis cu 36 de fotografii de format mare, realizate de artiști fotografi din Debrecen (Ungaria), Montbéliard (Franța), Oradea (România), Ivano-Frankivsk (Ucraina) și Waregem (Belgia). Fotografiile au fost realizate de către artiști din orașele înfrățite cu Oradea și prezintă frumusețile acestor orașe. Vernisajul va avea loc în 12 octombrie 2017, la ora 11:00 la Muzeul Cetății și Orașului Oradea.

În continuare la ora 12:00, va avea loc în sălile de expoziții 8 și 9 ale secției de Istorie a Cetății și Orașului Oradea deschiderea expoziției a cunoscutului fotograf Németh Francisc AFIAP din Lupeni. Expoziția se intitulează,  „În lumina umbrelor”, și conține 40 de fotografii alb-negru și color de format mare, din diferite genuri ale artei fotografice: peisaje, portrete, eseuri fotografice.

Artistul fotograf are 73 de ani, s-a născut la Cluj-Napoca și a copilărit în Oradea. Specializarea lui s-a realizat în cea mai mare parte sub formă autodidactă. Nemeth Francisc a participat cu lucrările sale la diverse saloane naționale și internaționale în 5 continente ale lumii. Federația Internațională de Artă Fotografică i-a acordat distincția AFIAP, pentru meritele sale artistice, în anul 1985.  Primele două expoziții vor rămâne deschise publicului timp de o lună.

Cea de-a treia expoziție din cadrul acestui maraton fotografic va aparține artistei fotogaf Petryna Dmytro din Ivano Frankivsk, Ucraina. Vernisajul va avea loc la ora 18:00, în Galeria „Euro Foto Art”. Vor putea fi admirate 100 de fotografii alb-negru și color, cu o valoare artistică deosebită.  Expoziția artistei fotograf  va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în 25 octombrie 2017, în zilele de lucru, între orele 08:00 – 19:00, la care intrarea este gratuită.

În cadrul acestei maraton artistic de fotografie, vom avea parte și de momente muzicale care vor fi oferite de către artistul de violă Thuzó Sándor József. Acesta va interpreta mai multe piese din repertoriul internațional.

Sursă informații: oradea.ro