Cum stabilești prețul corect atunci când vrei vinzi o proprietate în Oradea?

de |

Cum stabilești prețul corect atunci când vrei vinzi o proprietate în Oradea?

Cel mai important factor care trebuie luat în considerare, atunci când se pune la vânzare o casă sau un apartament, este stabilirea prețului corect al proprietății.

Prețurile sunt întotdeauna bazate pe cerere și ofertă. Cel mai bine pot stabili prețul unei proprietăți agenții imobiliari. Și pentru că cei mai buni agenți imobiliari din Oradea îi găsim la RE/MAX Joy, i-am contactat pentru a ne spune câteva din secretele lor, referitor la stabilirea prețului corect.

Potrivit reprezentanților RE/MAX Joy, prin necunoașterea pieței și a posibilelor consecințe, cea mai frecventă greșeală în rândul vânzătorilor români este poziționarea greșită a prețului, fie sub valoarea pieței, fie peste piață.

Situarea imobilului este unul dintre criteriile principale în setarea prețului corect, indiferent de tipul sau categoria de locuință. Ulterior, se iau în calcul aspecte legate de nivelul de finisare/echipare, vechimea imobilului, infrastructura, utilitățile și facilitățile de care dispune, situația juridică și, nu în ultimul rând, vecinătățile și coproprietarii.

Conform agenților imobiliari RE/MAX Joy Oradea, sunt câteva lucruri sigure pe care le puteți face atunci când evaluați proprietatea pe care urmează să o puneți în vânzare:
  • Analizați prețul caselor/apartamentelor similare care au fost puse spre vânzare în ultimele trei luni, și se află în același cartier. Acordați atenție liniilor de împărțire a cartierelor și barierelor fizice, cum ar fi străzile principale, autostrăzile sau căile ferate, și nu comparați inventarul din „cealaltă parte a liniilor”.
  • Vechime similară. Un cartier ar putea fi alcătuit din case construite în anii 1950, alături de construcții din anii 1980. Valorile dintre cele două tipuri de clădiri vor fi diferite.
  • Ajustați prețurile în funcția de suprafața pe care o dețineți, configurația și facilitățile locuinței.
  • Nu în ultimul rând, ascultați cu atenție strategia de preț a agentului RE/MAX Joy. Bineînțeles că agentul va dori să vindeți la prețul cel mai bun pentru dumneavoastră, iar acesta vă poate ajuta în mod obiectiv atunci când vine vorba de evaluarea proprietății.

RE/MAX Joy oferă gratuit consultanță în domeniul imobiliar și de asemenea vă pune la dispoziție Analiza Comparativă de Piață prin care se stabilește prețul corect.

De ce este important să apelați la un agent imobiliar RE/MAX Joy?

Deoarece acesta va lucra în interesul clientului, adică al dumneavoastră. În acest caz, beneficiile pot fi multiple, de la economia de timp și energie, promovare, pregătirea locuinței pentru vânzare, în negociere, până la suport în plan juridic. Un agent competent poate optimiza tranzacția și să o închidă la un preț mai bun și într-un timp mai scurt.

Date de contact:
Oradea, str. Independenței nr. 24, ap. 1/f
Telefon: 0774625740
e:mail: [email protected]