Ce poţi face iarna în Oradea?

de |

Ce poţi face iarna în Oradea?

Cunoaştem cu toţii celebra replică din serialul Game Of Thrones: „Winter is coming!”. Ei bine, acelaşi lucru putem îl spune şi noi, orădenii, acum. Prima ninsoare s-a aşternut deja peste oraş acum aproximativ două săptămâni, iar noi sperăm ca iarna aceasta să îmbrace oraşul în alb. Şi, pentru că trăim în Oradea, avem posibilitatea de a ne bucura de acest minunat anotimp, fie în oraş, fie prin împrejurimile acestuia.

1. O escapadă la munte

Iarna este cel mai adesea asociată cu practicarea sporturilor de iarnă, nu? Iar judeţul Bihor abundă de zone montane ce îşi aşteaptă turiştii. Aşadar, luaţi-vă schiurile sau plăcile de snowboard şi haideţi la Vîrtop sau Stâna de Vale, unde pârtiile sunt, cu siguranţă, pline de zăpadă. De asemenea, există şi trasee montane practicabile iarna, pe schiuri, în Munţii Vlădeasa, sau chiar şi către Vârful Bihor, cel mai înalt pisc din Munţii Apuseni.

2. Relaxare la piscinele cu apă termală

După cum bine ştim, staţiunile Băile Felix şi Băile 1 Mai sunt recunoscute, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, pentru apele sale, cu tratamente terapeutice. Majoritatea ştrandurilor şi Aqua Park-urilor de aici, dar şi din Oradea, sunt deschise şi pe perioada iernii, întrucât apa din piscine atinge chiar si 38°C. În plus, hotelurile din oraş şi din cele două staţiuni oferă pachete Spa pentru cei doritori.

3. Seri petrecute la Târgul de Crăciun

Dacă perioada sărbătorilor se apropie cu paşi repezi, târgul de Crăciun din Piaţa Unirii vine cu fel de fel de oferte de petrecere a timpului, de la mâncare cu gusturi unice, până la patinoar sau standuri cu decoraţiuni de Crăciun. Aşsadar, vă invităm să vă puneţi patinele şi să admiraţi clădirile din Piaţa Unirii, îmbrăcate în straie de sărbătoare, sau pur şi simplu să vă delectaţi cu un pahar de vin fiert, în timp ce admiraţi oraşul de sus, din roata cea mare.

4. Plimbări interminabile pe străduţele oraşului

Parcă nimic nu e mai frumos decât să te plimbi nestingherit prin oraş, admirând cum toate casele sunt împodobite cu ocazia Sărbătorilor, în timp ce zăpada îţi scârţâie sub tălpi.

Acestea fiind spuse, vă invităm să petreceţi acest anotimp în ce mod vă simţiţi dumneavoastră mai bine şi sperăm că vremea va ţine cu noi.

Articol realizat de Mihai Dan.

Foto sus: Adam Freundlich