Carnavalul Florilor a adus care alegorice în Oradea

de |

Carnavalul Florilor a adus care alegorice în Oradea.

Carnavalul Florilor este un eveniment pe care orașul îl găzduiește de foarte mulți ani, și care reprezintă colaborarea dintre Bihor şi Hajdu-Bihar. Festivalul are o vechime de 48 de ani în Debrețin, iar din anul 2005 unele din carele alegorice pot fi admirate și în Oradea. 

Carul comun celor două orașe Oradea – Debrecen are ca simboluri leul, îngerul, cetatea și cartea, reprezentând astfel valorile comune ale celor două comunități: credința creștină, vitejia celor două comunități împotriva armatelor cotropitoare și cultura ca temelie a dezvoltării.

Citește întregul comunicat de presă apăsând aici.

Orădenii au întâmpinat carele cu bucurie, cei mici în speciali fiind nerăbdători să se apropie de care și să își facă poze. În cadrul evenimentului s-au desfășurat și  ”Târgul Gusturilor din Valea Ierului”, cu peste 30 de meșteșugari din județele Bihor și Satu-Mare, târg de produse tradiționale. 

În peste 20 de ani, cooperarea oraşelor Oradea – Debrețin s-a consolidat și, la fiecare nouă ediție a Festivalului “Carnavalul Florilor”, cele două orașe au contribuit la realizarea carului alegoric comun.