Caravana Florilor 2018

de |

Caravana Florilor 2018

 

Ajunsă la cel de-al XIII-a an în Oradea, Caravana Florilor Debrecen poposește în urbea de pe Crișul Repede în data de 21 august a.c.. Pentru acestă ediție, organizatori vor aduce la Oradea cinci care alegorice, fiecare dintre ele având diferite teme: carul cu Coroana Sfântului Ștefan, carul comun Oradea-Debrecen, care va reprezenta valorile culturale ale celor două orașe, simbolizate de Teatrul din Oradea și Teatrul din Debrecen, carul comun al celor două consilii județene, care va simboliza tradițiile oenologice ale regiunii, carul realizat de Aquatikum Debrecen și carul realizat de centrul comercial Forum din Debrecen.

Marți, 21 august, începând cu ora 10:00, carele vor putea fi admirate pe banda de evitare a sensului giratoriu la intersecția străzilor Dacia cu Transilvania. Parada va porni către Piața Unirii la ora 14:00. Traseul Caravanei Florilor este următorul: Bulevardul Dacia – Bulevardul Decebal – Strada Tudor Vladimirescu – Piața Unirii, ajungând la destinație în jurul orei 15:30. Carele vor rămâne în piață până la ora 22:30. Carele alegorice lucrate atent și pline de culoare, vor fi acompaniat de ansambluri de dans popular, dans modern și majorete.

 

100 de viori

Piața Unirii se va transforma în data de 21 august 2018, aici urmând să fie amplasată cea mai mare scenă montată în noua piață (14×14 m), unde va concerta Budapest Gypsy Symphony Orchestra. Orchestra mai este numită și Orchestra celor 100 de viori și a luat naștere la Budapesta în anul 1985, membrii ei fiind formată din muzicieni țigani. Aceștia vor urca pe scenă la ora 20:00, cu un repertoriu de creații clasice inspirate din folclorul țigănesc, printre care se vor regăsi piese clasice precum „William Tell Overture” de Gioacchino Rossini, „Dans ungar nr. 5″ și „Dans ungar nr.1″ de Johannes Brahms, „Palotás” de Ferenc Erkel,

„Csárdás” de Vittorio Monti, „Die Fledermaus Overture” și „Tritsch-Tratsch-Polka” de Johann Strauss II, „Ciocârlia” de George Enescu, precum și muzică tradițională la țambal („Cimbalom’s themes”).

 

Articol realizat de: Sebestian Ferchi

Fotografie reprezentativă: Smaranda Chişbora