Când ai urcat ultima oară în Turnul Primăriei Oradea?

de |

Îți propun să ieși din casă și să admiri priveliștea de sus. Și ce loc mai bun decât Turnul Primăriei Oradea? Ai trecut de multe ori pe lângă el, poate că, grăbit fiind, nici nu l-ai luat în seamă sau poate că l-ai mai vizitat cândva, în trecut. Ei bine, îți voi da două motive care te vor convinge să-l vizitezi din nou:

La vremuri noi, peisaje noi

Imaginea orașului nostru este într-o continuă schimbare. Anotimpurile zugrăvesc natura după bunul lor plac, schelele dispar rând pe rând, lăsând la vedere fațadele noi, zâmbitoare parcă, ale clădirilor din centrul istoric. Merită să arunci o privire peste turnurile Palatului Vulturul Negru ca să observi marea de verde crud a Parcului 1 Decembrie. Dacă întorci privirea, dai de Podul Centenarului, ce formează o boltă peste Crișul Repede. Între timp, râul te va delecta cu melodia cascadei de la baza Podului Sf. Ladislau.

Galerie la interior și exterior

Ajuns în vârf, înaintea ochilor tăi se desfășoară o veritabilă galerie de „exponate”, dintre care se remarcă cele Art Nouveau, un curent arhitectural popular la începutul secolului al XX-a, în spiritul căruia au fost construite numeroase clădiri emblematice ale centrului nostru istoric. Ai ocazia de a-ți face un selfie de la înălțime cu emblematicul palat Vulturul Negru sau pur și simplu să te lași dus de priveliștea impresionantă. Nici urcușul nu mai e atât de anevoios de când Turnul găzduiește și vernisaje de artă fotografică. La poalele scărilor de acces spre cel mai important punct de observație a orașului nostru, pereții sunt împânziți de fotografii realizate de absolvenții orădeni ai unui curs de artă și tehnică fotografică și nu numai. Deși prima expoziție, cu tematica „Oradea Art Nouveau” a avut loc recent, astfel de evenimente devin, treptat, un obicei pentru celebrul reper turistic.

Dacă te-am făcut curios, Turnul Primăriei te așteaptă!

Sura foto: Facebook – Turnul Primăriei Oradea