de |

O seară magică, o șezătoare de poveste presărată cu versuri de-ale poetului Mihai Eminescu, o seară muzicală și culturală îmbrăcată în dăruire și învăluită de murmurul publicului care, alături de actorul Eugen Țugulea, recita în șoaptă poeziile scrise de marele poet.

Seara de 15 ianuarie 2017, ziua în care s-au împlinit 167 de ani de la nașterea marelui poet român, a fost sărbătorită așa cum se cuvine în Sala Arcadia: cu poezie, muzică și, bineînțeles, cu Luceafărul în inimile publicului. Actorul Eugen Țugulea, cu ajutorul pianistei Henrietta Varady și solistelor Simona Costin, Otilia Haragoș, Felicia Costin, Luminița Tomuța și Cornelia Covaciu, au susținut un spectacol-recital menit să ne invite într-o călătorie prin lumea Luceafărului.

După ce au fost recitate poezii precum „De-aș avea”, „Ce te legeni?” și după ce au fost interpretate câteva melodii care au avut versurile lui Mihai Eminescu prezente: „Sara pe deal”, „O, rămâi”, „Somnoroase păsărele”, a venit vremea ca domnul Eugen Țugulea să ne spună o poveste… povestea Luceafărului și a Cătălinei.

Această scurtă călătorie prin lumea Luceafărului a fost una magică, specială, care a reușit să ni-l readucă pe scriitor în inimi, în gânduri și, poate, în fapte…

Fotografii realizate de Alexandru G. Ion