Spre bucuria publicului orădean, pe scena Teatrului Regina Maria vom avea parte de a opta premieră a stagiunii 2016-2017- Cafeneaua Pirandello. Aceasta va avea loc duminică, 7 mai, de la ora 19:00, la Sala Mare.
Spectacolul Cafeneaua Pirandello îl are ca regizor pe Mihai Măniuțiu, fiind unul din cei mai renumiți regizori români contemporani. Mihai Măniuțiu este pentru a cincea oară la cârma unei piese de teatru creată pentru scena orădeană. Acesta își va încânta și de această dată spectatorii cu un proiect inedit care îmbină perfect în straturile sale teatrul, coregrafia și muzica.
Andrea Gavriliu a conceput coregrafia, ea fiind o tânără artistă care are deja un C.V. impresionant, care experiență și ca actriță pe lângă veleitățile coregrafice. „Dansul din piesa Cafeneaua Pirandello este un limbaj pe care l-am dezvoltat împreună cu actorii”, ne spune coregrafa. Muzica a fost compusă de către Mihai Dobre, care este cunoscut și ca unul dintre membri fondatori ai trupei Șuie Paparude, despre care Andrea Gavriliu ne spune că aduce o notă de prospețime în atmosfera spectacolului.
Proiectul Cafeneaua Pirandello are decorul realizat de către Adrian Damian, unul dintre cei mai apreciați scenografi ai momentului care a stimulat arta decorului pe plan autohton și a reușit să creeze un dialog frumos între tehnologie și teatru. Costumele sunt creația Luizeei Enescu, o tânără scenografă care a realizat costumele unor emisiuni de televiziune și teatru celebre.
Spectacolul pornește de la un scenariu dramatic realizat de Anca Măniuțiu, după texte de Luigi Pirandello (1867-1936). Dramaturgul Luigi Pirandello, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură din anul 1934, a fost catalogat drept cel care a ajutat la îndrăzneața și ingenioasa renaștere a artei dramatice și scenice. Cafeneaua Pirandello are la bază două dintre textele marelui dramaturg și romancier: „Omul cu floare în gură” și „Uriașii munților”.
Regizorul Mihai Măniuțiu ne promite o incursiune într-o lume fantastică, care are ca idee de bază un motiv teatral străvechi, și anume că viața e vis. El ne mai spune și motivul pentru care piesa va avea pe scenă 24 de actori ai Teatrului Regina Maria: „Audițiile au avut loc în luna noiembrie a anului trecut și tot ce s-a întâmplat pe scenă a avut o expresivitate deosebită, astfel că am decis să nu renunțăm la niciunul dintre cei prezenți. Scenariul a fost conceput pentru această trupă de teatru. Chiar dacă repetițiile s-au făcut în condiții de frig, uneori la 3 grade, toată lumea a participat cu aceeași dedicare.”
Din distribuția spectacolului fac parte: Șerban Borda, Sebastian Lupu, Denisa Vlad, George Voinese, Emil Sauciuc, Georgia Căprărin, Adela Lazăr, Alina Leonte, Angela Tanko, Gabriela Codrea, Anda Tămășanu, Mirela Lupu, Petre Ghimbășan, Ion Ruscuț, Richard Balint, Andrian Locovei, Răzvan Vicoveanu, Alexandru Rusu, Eugen Neag, George Dometi, Pavel Sîrghi, Consuela Egyed, Sorin Ionescu și Ciprian Ciuciu.
Personajele tipice universului pirandellian sunt proiectate într-o cafenea de noapte părăsită în care se desfășoară acțiunea unei lumi care oscilează între realitate și vis. Toate acestea vă așteaptă duminică, 7 mai, de la ora 19:00 la Sala Mare a Teatrului Regina Maria pentru premiera piesei. Cei care nu pot ajunge la premieră sunt așteptați joi, 11 mai, ora 19:00, în aceeași locație, pentru a savura spectacolul.
Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunați la numărul de telefon: 0259/440.742.