„Ca la noi la nimenea” – un spectacol eveniment în scop nobil

de |

Teatrul Regina Maria invită orădenii duminică, 24 februarie, de la ora 19.00, la Sala Mare, la spectacolul „Ca la noi la nimenea”. Spectacolul, realizat după celebrele cuplete ale lui Constantin Tănase, este o producţie-eveniment care-i are ca protagonişti pe actorul Sebastian Lupu şi muzicianul Ovidiu Iloc, şi se joacă într-un scop nobil, fondurile fiind redirecţionate pentru redecorarea foaierului şi casei scării Teatrului Arcadia.

În cadrul evenimentului amintit, Teatrul Regina Maria este partener al Rotary Club Oradea Art Nouveau, organizaţie care a iniţiat în anul 2018 proiectul Adoptă o Clădire. Membrii Rotary Club Oradea Art Nouveau și-au propus să contribuie prin acțiunile lor la renovarea și modernizarea unor imobile emblematice din acest oraș. Prima clădire vizată este Teatrul Arcadia. „Am ales să începem cu Teatrul Arcadia pentru că tema organizației la nivel național pentru anul care urmează, este Educația. Noi considerăm că teatrul este o componentă importantă a educației copiilor noștri”, a explicat secretara organizaţiei, Monica Costea. Proiectul dedicat de Rotary Club Oradea Art Nouveau Teatrului Arcadia se desfăşoară în perioada ianuarie – iulie 2019, în parteneriat cu Teatrul Regina Maria şi implică ample acţiuni de fundraising. Prima acţiune din acest an este realizarea spectacolului „Ca la noi la nimenea”, care-i are protagoniști pe Sebastian Lupu, actor și director artistic al Trupei Arcadia, și pe muzicianul Ovidiu Iloc. Spectacolul va avea loc de Dragobete, în 24 februarie 2019, de la ora 19.00, iar biletele au fost puse în vânzare la Agenția Teatrului. Toate fondurile strânse în urma acestui spectacol vor fi redirecționate pentru redecorarea foaierului şi casei scării Teatrului Arcadia, oferindu-le astfel copiilor posibilitatea să pătrundă în lumea magică a scenei, prin parcurgerea până în sala de spectacol a un spațiu la fel de impresionant precum povestea teatrală.

„Când trec pragul Teatrului Regina Maria, oamenii mari se simt ca într-un palat. M-am implicat în acest proiect, ca şi director artistic al Trupei Arcadia, pentru ca şi copiii acelor oameni mari să aibă parte de aceeaşi atmosferă şi de aceleaşi condiţii când vin la teatru”, a spus Sebastian Lupu. „Cred că este de datoria morală a unui director, mai ales atunci când este şi actor, să pună la dispoziţie toate resursele sale primare pentru a-şi îndeplini proiectul. De aceea eu pun la dispoziţia acestui proiect profesia mea de actor şi unul dintre spectacolele mele de suflet, Ca la noi la nimenea, un spectacol pe care l-am reeditat, l-am transformat, i-am dăruit un nou suflu”, a transmis actorul. „Titlul spectacolului are o conotaţie binecunoscută pentru noi, o conotaţie pe care stă în puterea noastră să o schimbăm. Mi-aş dori ca la finalul proiectului să fie Ca la noi la nimenea, în sensul pozitiv”, a mai spus Sebastian Lupu.

În plus, cei care vor veni la spectacol vor avea parte şi de o expoziţie de fotografie cu vânzare, realizată de artista Ramona Cozma Murany, în care, prin intermediul imaginilor surprinse în cabina de machiaj, este redată metamorfoza actorului Sebastian Lupu în personajul Constantin Tănase.

Tot ce au de făcut orădenii care vor să se bucure de acest eveniment este să-şi cumpere un bilet de la Agenţia Teatrului Regia Maria, ştiind că astfel contribuie şi la modernizarea interioară a Teatrului Arcadia. Iar dacă „le-a plăcut bufonul”, spectatorii pot susţine proiectul şi prin donaţii în contul: RO57BTRLRONCRT046385