Bugetarea participativă: orădenii vor putea propune și vota proiecte pentru oraș

de |

Bugetarea participativă: orădenii vor putea propune și vota proiecte pentru oraș.

Bugetarea participativă presupune implicarea cetățenilor din orașul Oradea într-un proces de decizie pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a unei părți din bugetul local. Orădenii vor putea propune proiecte, selecţia acestora urmând să fie făcută tot de către cetățeni, prin vot online.

Implementarea procesului de bugetare participativă în Oradea este aprobat începând cu exercițiul bugetar aferent anului 2018.

Cum se vor putea depune proiectele? Proiectele vor putea fi înscrise pe o viitoare platformă publică, în mediul online. Tot aici, cetățenii vor putea vota proiectul care doresc cel mai mult să fie pus în aplicare. Ideile de proiecte vor fi încadrate în 8 domenii:

1. Infrastructură stradală,

2. Amenajare de spații verzi și locuri de joacă

3. Mobilitate

4. Amenajare spații publice

5. Infrastructură culturală

6. Infrastructură socială,

7. Infrastructură de sănătate

8. Digitalizare

Toate proiectele înscrise vor fi analizate de către o comisie competentă. Cele care trec de această etapă, fiind declarate eligibile, vor fi supuse votului online din partea orădenilor. Lista finală a proiectelor ce urmează să fie finanţate şi implementate va fi determinată de întâlnirile publice cu cetățenii, care vor avea loc la nivel de cartiere.

Sursă informații: oradea.ro

Fotografie: Larisa Birta Photography