Activități la Centrul de zi pentru Tineri

de |

În această toamnă, membrii voluntari ai Noii Acropole Oradea au pregătit pentru copiii de la Centrul de Zi pentru Tineri două momente dedicate civilizațiilor vechi.

În 26 septembrie 2016, copiii de la Centrul de Zi pentru Tineri au avut ocazia să afle mai multe despre civilizațiile Mesopotamiei, printr-o prezentare multimedia despre Nabucodonosor, Grădinile din Babilon, codul lui Hamurabi, sistemul matematic în baza 60 și scrierea cuneiformă. Pentru a-și exersa dexteritatea cei mici au fost invitați la un exercițiu inedit: să scrie folosind alfabetul cuneiform, pregătit de voluntari, un proverb, respectiv cei foarte mici, un cuvânt. Dorința de a cunoaște este proprie omului și s-a observat în entuziasmul arătat pentru utilizarea acestei forme vechi de scriere.

În data de 14 octombrie 2016, am continuat călătoria printre civilizațiile antichității poposind în Egipt. Copiii au aflat câteva detalii despre piramide, Jean Francois Champollion și piatra de la Rosetta, legenda lui Osiris, Isis și Horus, au admirat basoreliefurile cu reprezentările celor trei zei, precum și papirusul reprezentând Marea Judecată. Apoi, copiii au transcris numele Egiptului pe papirus confecționat în cadrul școlii de către voluntari, iar cei foarte mici au lipit literele numelor celor trei zei pe cartonașe.

 Activități la Centrul de zi pentru Tineri