5 lucruri de făcut într-o zi ploioasă, în Oradea

de |

Melancolie, plictiseală sau din contră, chef de explorare și cântat în ploaie? Cert este că zilele mohorâte și ploioase nu sunt pe placul tuturor, dar Oradea oferă posibilități de petrecere a timpului liber indiferent de vremea de afară. Fie că ești orădean sau turist, iată un scurt itinerariu pe care ți-l propunem pentru o zi ploioasă!

  1. Ziua bună se cunoaște de dimineață! Energizează-te cu o cafea delicioasă la una din cafenelele de pe corso. Aroma sa bogată îți va însenina ziua instantaneu, iar dacă vrei să simți stropii de ploaie sărutându-ți fruntea, plimbă-te prin Piața Unirii la întoarcere. Culorile clădirilor sunt mai intense, mai vibrante când norii acoperă cerul.
  2. Pentru o doză de cultură, o vizită la muzeu sună numai bine pentru o zi capricioasă. Zestrea Orădeană se îmbogățește de la an la an cu noi muzee și secții inedite, cu expoziții permanente sau temporare pentru toate gusturile și așteptările. Recomandăm să vizitezi Muzeul Țării Crișurilor, Muzeul Orașului Oradea, dar și Muzeul Militar.
  3. Pentru un strop de relaxare, nu uita de posibilitatea de a petrece câteva ore la Aquapark Nymphaea. Apa numai bună de scăldat din bazinele interioare, toboganele, toate îți vor colora ziua și vei uita de vremea de afară.
  4. E după-masă și ploia tot nu se dă bătută? Centrele comerciale din Oradea îți oferă posibilități variate de a-ți petrece timpul. Fie că alegi să vizionezi un film la cinematograf, să colinzi magazinele sau să iei masa alături de prieteni, vei găsi un mic univers ce parcă nu cunoaște semnificația cuvântului „monotonie”.
  5. Pentru o seară ploioasă îți recomandăm o piesă de teatru la Teatrul Regina Maria. Dacă până acum ai admirat clădirea doar din exterior, să știi că interiorul este și mai impunător, iar calitatea actorilor și a pieselor puse în scenă se ridică la nivelul celor mai înalte așteptări, gata să satisfacă toate gusturile: comedii politice și sociale, musicaluri celebre, drame impresionante.

Tu ce ai face într-o zi ploioasă, la Oradea?

Foto: marivs.pop