4 locuri unice în Oradea

de |

Fiecare oraș atrage privirile turiștilor, dar și pe ale localnicilor, prin locurile inedite care se ascund și așteaptă să fie descoperite de cei curioși. Iată patru ponturi pentru toți cei care sunteți gata să vă bucurați de câteva locații cu adevărat unice:

  1. Aleea Libertății

O plimbare în această minunată zonă îți garantează relaxare, calm și o atmosferă caldă, indiferent de anotimp: primăvara, te întâmpină cu florile ei parfumate, vara, te îmbrățișează cu umbra deasă, toamna, plouă cu frunze colorate, iar pentru zilele reci de iarnă, ca să nu uiți să zâmbești, la picioarele tale, pe asfalt, se așterne curcubeul. Pe deasupra, pianina din chioșc te poartă pe acordurile ei diafane spre o oază de liniște și pace interioară.

  1. Cetatea Oradea

Farmecul acestui colțișor este dat de atmosfera încărcată de istorie care plutește deasupra celei mai bine conservate cetăți medievale de pe teritoriul României, Cetatea Oradea fiind astăzi un monument de referință pentru stilul renascentist târziu. Nu doar starea excelentă de conservare, ci și funcționalitățile ei fac din Cetate un loc unic: doar aici poți urma cursuri de dans sau fotografie, să iei masa, să vizitezi câteva din secțiile Muzeului Orașului Oradea sau doar să te plimbi pe aleile ce înconjoară bastioanele, trecutul.

  1. Casa cu iederă

Localizată pe strada Franz Schubert, casa cu iederă a devenit recent o atracție pentru vânătorii de cadre inedite pentru pozele pe care le postează mai apoi pe rețelele de socializare. Actualul proprietar mărturisește că iedera se întinde pe pereții locuinței de multă vreme, încă de când a cumpărat-o, în anii 90, și că a decis să o lase să crească în voie.

  1. Grădina cu flori din fața blocului

Din dragoste pentru flori și frumos, o orădeancă a transformat spațiul verde din fața blocului într-un paradis colorat și parfumat. Colțul de rai se află pe Calea Aradului, nu departe de intrarea în oraș dinspre Arad/ aeroport, iar o plimbare prin zonă vă poate dezvălui un loc de o frumusețe cum rar se află în marile orașe, împodobind atmosfera fadă a blocurilor cenușii cât e vara de lungă.

sursa foto: ebihoreanul.ro