24 de ore în Oradea

de |

Ești în Oradea, ai 24 de ore, ce alegi să faci? Poți să vizitezi întregul oraș doar într-o zi? Accepți provocarea?!

Fie ești turist, fie vrei să pui în scenă piesa de-a turistul în propriul oraș, alege să zâmbești, fiecare zi e mai bună cu un zâmbet! Dacă ai la dispoziție doar 24 de ore în Oradea, iată un mic „ghid” ca provocarea să fie completă:

06:00-07:00 Acestea sunt orele dimineții, când orașul e încă adormit, tu, alege să vezi răsăritul. Sunt puțini cei care l-au văzut în toată splendoarea sa, ai să simți cum încet, coloristica și dinamismul răsăritului îți vor da energie și putere pentru că da, începe o nouă zi! Recomandările noastre sunt că răsăritul se vede mirific din orice unghi al Oradei, deci nu vei fi nevoit să cauți o locație anume.

07:00-08:00 Te-ai încărcat de energie sau încă nu? Ei bine, pentru adepții de jogging, malul Crișului Repede este un loc ideal pentru o doză de revigorare. Dacă nu faci jogging, dar ești o persoană care adoră sportul, pe mal poți face câteva exerciții la aparatele disponibile gratuit în zona Podului Carol I (fostul pod de pontoane).

08:00-09:00 Începe-ți ziua cu o cafea/ceai/suc natural, alături de un desert, nimic nu se compară cu el, având rolul de a-ți îndulcii începutul celor 22 de ore din 24 de ore în Oradea. De-a lungul străzi Republicii ai să găsești cafenele, restaurante și terase care servesc un mic dejun ideal pentru toate gusturile.

09:00-13:00 După această minunată degustare, alege să vizitezi, să îți încânți privirea cu clădiri, monumente, parcuri din Oradea. Vizitează întâi centrul orașului, aici vei petrece o bună bucată de timp. Clădirile impunătoare pline de culori te vor fascina, merită fotografiate! Dacă tot ești în inima orașului, iar timpul e favorabil, urcă în Turnul Primăriei, priveliștea panoramică te va încărca pozitiv cu splendoarea sa. Drumul de la Turnul Primăriei ți-l poți continua cu o plimbare pe malul Crișului Repede, fă de asemeni un popas în Parcul Libertății cu lalelele viu colorate, nuanțele de mov, alb, portocaliu, roz creează un veritabil tablou al unei „grădini botanice”. Cărarea te poartă de la lalele fie în jos, în locul unde descoperi un mic spațiu plin de verdeață purtat de vechiul Criș. Aici meditarea își face locul, e recomandabil să stai pe o bancă apropierea apei pentru a auzi sunetul și povestea ei. Dacă ai ales să îți continui drumul de la lalele pe cărarea de sus, ai să treci pe Podul Intelectualilor. Pe acest pod iubirea orașului s-a făcut văzută prin lacătele prinse de romantici. În continuare frumusețea verdeții o poți simți în Parcul 1 decembrie, pentru cei ce îndrăgesc lectura, parcul pune la dispoziție un raft-trunchi de copac unde ai să găsești câteva cărți fascinante

13:00-14:00 S-au scurs deja ore bune din cele 24 de ore în Oradea. În continuare parcă se resimte mirosul după-amiezii, alege să mănânci sănătos și echilibrat la unul din partenerii Top City Card

14:00-15:00 După o masă perfectă, putină odihnă e necesare, acordă din cele 24 de ore-30 de minute, iar după aceea îți poți continua programul.

15:30-20:00 Cele 30 de minute au trecut, puțină mișcare cu bicicleta sună bine într-o zi frumoasă nu-i așa? Poți închiria o bicicletă din apropierea Parcului 1 Decembrie. Plimbarea cu bicicleta te poate conduce la alte obiective turistice și culturale din Oradea, cum ar fi Cetatea, muzee (Muzeul Militar, Muzeul Aurel Lazăr, Muzeul Memorial Ady Endre, Muzeul Iosif Vulcan), Teatrul Regina Maria, Casa Darvas, Filarmonica de Stat sau prin parcurile orașului, chiar și la Grădina Zoo.

20:00-21:00 Parcă se înnoptează încet, orașul Oradea ți-a spus în cele câteva ore, o serie din poveștile lui, fii răbdător și revin-o mai des ca să îl asculți. Bineînțeles că după o așa călătorie fascinantă îți este foame, poți alege să mănânci cina la unul din partenerii noștri Top City Card.

21:00-22:00 Dacă ai văzut răsăritul, de ce să nu vezi și Apusul?

22:00-05:00 Ca seara să fie de neuitat, petrecăreții sunt așteptați la pub-urile din Pasajul Vulturul Negru, pentru ca noaptea să prindă culoare nu doar prin vitraliul de la intrarea în pasaj, ci și prin atmosfera din localuri.

P.S. Mai ai încă multe de făcut și de văzut: panorama orașului din diverse unghiuri, plimbare cu hidrobicicleta, cu tramvaiul vechi al orașului, admirarea râului Peța, precum și vizionarea unui film în cadrul cinematografelor din oraș.

Oradea e un oraș prea savuros ca să ai timp de toate, doar în 24 de ore.