Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

5 august, 2017 7:30 pm - 10:00 pm

Locație

R&R bookstores & coffeehouses
R&R bookstores & coffeehouses Oradea-Mare, 410025 Romania + Harta Google

Blocați în labirint se lansează la Oradea

Sâmbătă, 5 august, Blocați în labirint, de George Simion, se va lansa într-o librărie cu ștaif din Oradea: R&R bookstores & coffee houses, Str. Republicii nr. 22. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19.30.

La eveniment vor participa și basarabeni care își văd pentru prima oară țara, în cadrul programului ”Cunoaște-ți țara”, proiect social al Institutului pentru Cultură și Drepturi Europene și al Platformei Unioniste ACȚIUNEA 2012, ce presupune promovarea realităților din România în rândurile cetățenilor din Republica Moldova.

”Blocați în labirint” este o radiografie a vieții Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de astăzi, pe parcursul a 26 de ani. Scrisă de un om implicat și devotat cu adevărat unei cauze, care e convins că singura cale a cetățenilor moldoveni de a fi parte a Uniunii Europene este Unirea Republicii Moldova cu România, cartea lui George Simion explică într-un limbaj accesibil, dar nicidecum simplist.

Este situația reală în Republica Moldova pentru cei care într-adevăr doresc să o înțeleagă. În paginile cărții se perindă personajele cheie de la masa puterii, cei care creează iluzia că Republica Moldova poate fi o Elveție a Europei de Est. Demontând această amăgire, pas cu pas, cu argumente solide, date, exemple, autorul demonstrează că statul Republica Moldova nu poate exista, din considerente identitare, geopolitice, economice, sociale și culturale.