Vacanță în Egipt: de ce să alegi această țară ca următoarea ta destinație de vacanță?

de |

Vacanță în Egipt: de ce să alegi această țară ca următoarea ta destinație de vacanță?

Situat în nord-vestul Africii și înconjurat de Marea Mediterană și Marea Roșie, Egiptul oferă o multitudine de atracții care să îi încânte pe vizitatorii săi. Maiestuoasa sa capitală, Cairo, este situată chiar lângă uimitorul Nil și este bogată în repere istorice, precum Muzeul Egiptean și Moscheea Muhammad Ali, care contribuie la frumusețea sa remarcabilă.

Cele mai frumoase locuri de vizitat într-o vacanță în Egipt

Atunci când planifici o vacanta Egipt, ai grijă să adaugi pe lista ta cu locuri de vizitat următoarele atracții. Oricare dintre acestea are în spate cel puțin o poveste impresionantă.

Piramidele din Giza

Cele mai populare atracții turistice din Egipt sunt uluitoarele piramide din Giza. Marea Piramidă din Giza este cunoscută și sub numele de Piramida lui Khufu sau Piramida lui Keops. Marea Piramidă din Giza este considerată una dintre cele șapte minuni ale lumii antice și singura care încă mai există.

Luxor

Un alt loc interesant de vizitat este orașul Luxor, situat la aproximativ 500 de kilometri de Cairo, pe malul Nilului, în care poți admira temple și morminte împodobite cu opere de artă murală colorată, datând din secolele XVI-XI î.Hr.

Valea Regilor

O minunată atracție turistică pe care nu trebuie să o ratezi atunci când călătorești în Egipt este Valea Regilor, care include cea mai celebră colecție de morminte de faraoni. Faraoni precum Tutan Khamon, Seti I și Ramses al II-lea au fost înmormântați aici, alături de regine și înalți prelați.

Mulți turiști se bucură, de asemenea, de plajele însorite de-a lungul Mării Roșii. Egiptul este bine cunoscut pentru plajele sale superbe din regiunea South Sinai, printre care se numără Sharm el-Sheikh sau Dahab. Totodată, vei regăsi mai multe stațiuni în partea africană, inclusiv Marsa Alam, Soma Day și Hurghada.

Când este cel mai bine să călătorești în Egipt?

Cea mai bună perioadă a anului în care poți vizita Egiptul ca turist este între septembrie și aprilie. În restul anului, o vizită aici nu este tocmai indicată datorită temperaturilor extrem de ridicate, aproape de limita suportabilului.

Alegerea momentului potrivit al anului poate face diferența între o vacanță reușită și una nereușită. O agenție de turism, însă, îți va oferi cele mai bune sfaturi cu privire la perioada ideală pentru o călătorie în Egipt și îți va pregăti cel mai bun pachet de vacanță posibil, în funcție de criteriile tale particulare.

Fie că este vorba de o vacanță în Egipt sau de un city break Dubai, o agenție de turism îți poate reduce la minimum timpul și eforturile de pregătire a unei călătorii.