Un joc pe bune cu puțin ajutor…

de |

Spectacolul de teatru „With a little help from my friends” sau „Un joc pe bune” a fost jucat în Sala Arcadia, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Scurt, aflat la cea de-a XXII-a ediție.

Construită în jurul cântecului anilor ‘60 cu același nume, al faimoasei trupe rock The Beatles, piesa de teatru, scrisă de Maria Manolescu, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, reprezintă o adevărată alegorie a vieții, a dragostei și a morții, cele trei mari mistere care frământă natura umană a fiecăruia dintre noi.

Acțiunea debutează cu patru adolescenți în vârstă de 16 ani care pleacă împreună în vacanță la mare, să se distreze, să petreacă și să încerce experiențe noi. Însă, pe măsură ce se intră mai adânc în temă, putem pătrunde în spatele măștilor care ascund adevăratele firi ale unor tineri frământați de secrete adânci, care încercă să se regăsească, să se remodeleze sau, din potrivă, să-și inhibe personalitățile.

Adolescenții încep un joc pe viață și pe moarte, prin intermediul căruia descoperă mai multe aspecte atât despre ei înșiși și propriile limite, cât și despre prietenii lor și despre tainele acestora încă nemărturisite, camuflate în spatele unor aparențe.

Din distribuție fac parte: Alexandru Voicu / Bogdan Florea, Vlad Bălan, Andrei Cătălin, Irina Antonie și Beatrice Rubică – toți actori ai Teatrului „Excelsior” din București, într-o interpretare remarcabilă.

Cu muzică de calitate, jocuri de lumini și joc scenic de excepție, „With a little help from my friends” își lasă spectatorii pe gânduri, determinându-i să își interogheze sinele pentru a-și redescoperi sinceritatea.

Articol scris de Ștefania Buciuman

Sursă foto AICI