Ultimele zile FITO 2016

de |

Festivalul Internaţional de Teatru Oradea, ediţia 2016, se apropie tiptil de final. Mai sunt două zile în care orădenii se pot delecta cu cele mai frumoase seri de teatru ale anotimpului.

În ultima zi din septembrie vă invităm să vă bucuraţi de şase spectacole deosebite. Ziua de teatru începe de la ora 17:00, la Sala Arcadia, cu monodrama captivantă: „Ich bin Ofelia”, de Gertrud Fussenegger, regia Sorin Militaru, o producţie a Teatrului Municipal „George Bacovia” Bacău, care se joacă în cadrul secţiunii Concurs a festivalului.

De la ora 19:00, la Sala Mare, sunteţi poftiţi la o comedie inteligentă, la care se poate râde minute în şir fără oprire, semnată de către directorul de scenă Victor Ioan Frunză şi de scenografa Adriana Grand: „A douăsprezecea noapte”, de la Teatrul Metropolis din Bucureşti. Tot de la ora 19:00, la Sala Studio Szigligeti, Teatrul Maghiar din Oradea vă invită la „Cazul”, un spectacol dedicat tinerilor aflați la începutul carierei lor, dar care s-au remarcat deja prin activitățile lor artistice.

De la ora 19:30, se va desfăşura al doilea spectacol din cadrul concursului Festivalului de Teatru Scurt: „Albastru.Galben.Roşu” un spectacol de Radu Macrinici, produs la Teatrul Municipal Baia Mare.

De la ora 20:00, la Centrul Naţional pentru Informarea şi Promovarea Turismului Bihor, Teatrul Pygmalion din Viena poposeşte pentru câteva ore pe scena orădeană cu un spectacol excepţional: „Legenda sfântului beţiv”, de Josepf Roth, în regia lui Geirun Tino.

Ziua de 30 septembrie se va încheia tot cu spectacolul Teatrului Regina Maria aflat în concurs: „În inima nopţii – Episodul Lear”, un scenariu de Gavriil Pinte, cu inserţii de George Banu şi Monique Borie, regia Gavriil Pinte. Orădenii sunt aşteptaţi de la ora 21:00, la Scena Mobilă – Piaţa Unirii, pentru a-i susţine pe actorii orădeni în cursa pentru premiile Festivalului de Teatru Scurt.

Prima zi a lunii octombrie anunţă încheierea Festivalului Internaţional de Teatru Oradea, ediţia 2016. Însă, ultima zi de festival este la fel de bogată în evenimente. De la ora 17:00, la Sala Arcadia, Teatrul Naţional Cluj-Napoca vă invită la „Agamemnon” după Rodrigo Garcia, regia Andrei Măjeri, iar de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova va prezenta „Iluzii”, de Ivan Vîrîpaev, regia Bobi Pricop, spectacole cu care se va încheia concursul Festivalului de Teatru Scurt.

Însă, până ce juriul se retrage pentru a delibera, noi ne vom delecta de la ora 19:00, la Sala Mare cu un alt spectacol semnat de către directorul de scenă Victor Ioan Frunză: „Nastasia – Poveste de cartier”, rescriere dramatică după „Domnişoara Nastasia” de George Mihail Zamfirescu, prezentat de Teatrul Dramatic „I. D. Sîrbu” din Petroşani şi „Iubeşti? Plăteşti!”, regia Denisa Vlad, de la ora 20:00, la Sala Studio Act. Imediat după încheierea spectacolului „Nastasia – Poveste de cartier”, la Sala Mare va avea loc festivitatea de premiere a Festivalului de Teatru Scurt, ediţia a XXII-a. Până atunci le ţinem pumnii strânşi tuturor participanţilor.

Şi pentru că festivalul însumează un cumul de emoţie şi talent, după o săptămână în care am râs, am trăit la unison dramele şi urmărit cu sufletul la gură tragediile fiecărui personaj în parte, punem punct (ca anul viitor să o luăm de la capăt) cu o comedie muzicală, care îi pofteşte pe toţi orădenii, de la ora 21:00, în Piaţa Unirii, pe Scena Mobilă, la cântec şi dans: „Leonce şi Lena”, scenariul de Mihai Măniuțiu și Ada Milea după Georg Büchner, regia Mihai Măniuțiu.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00 – 13:00 sau cu o oră înainte de fiecare spectacol. Puteţi achiziţiona bilete şi online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259 440 742.