Trupa Arcadia a participat la 2 festivaluri din Brazilia

de |

Trupa Arcadia a participat la 2 festivaluri din Brazilia.

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria a participat în perioada 4- 14 octombrie la două festivaluri din Brazilia. Este vorba despre Festivalul Internațional INTERCÂMBIO DE LINGUAGENS, ediția a XV-a, care s-a desfășurat la Rio de Janeiro și Festivalul Internațional de Teatru BONECOS DE CANELA, aflat la a XXIX-a ediție.

Spectacolul prezentat de către trupa orădeană a fost „Gulliver”. Fiind un spectacol vizual și non-verbal cadrul spectactorii au putut să se bucure, fără să fie limitați de barierele lingvistice, de experiența unui proiect teatral inedit realizat din îmbinarea teatrului clasic al animației păpușilor cu proiecțiile 3D stereoscopice.

Citește întregul comunicat de presă apăsând aici.

Artiștii orădeni au fost răsplătiți cu ropote de aplauze de către cei peste 700 de spectatori, la cât se ridică totalul celor prezenți la reprezentațiile Trupei Arcadia. În total spectacolul s-a jucat de 4 ori, de câte 2 ori în fiecare oraș. Mai exact: la Rio de Janeiro în data de 7 și 8 octombrie, iar la Canela în data de 13 și 14 octombrie. Publicul prezent a fost profund impresionat de inițiativa artistului Armand Richelet Kleinberg care a creat un video de prezentare 3D cu logo-urile festivalului, pe care l-a rulat înainte de reprezentația „Gulliver”.

Participarea trupei orădene la aceste evenimente culturale organizate pe continentul sud-american, deschide un dialog intercultural care sperăm sa se concretizeze în cât mai multe evenimente similare.