Teatrul Regina Maria, apreciat la Festivalul Național de Teatru din București

de |

Teatrul Regina Maria, apreciat la Festivalul Național de Teatru din București.

Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria s-a întors din turneul de o săptămână, din București și Craiova, turneu încununat de succes.

Prima oprire a fost cea de la Festivalul Național de Teatru din București, unde trupa de teatru orădeană a participat cu două spectacole: „Cafeneaua Pirandello”, care s-a jucat în data de 24 octombrie, la Sala Studio a Teatrului Național „I. L. Caragiale” și „Cabaretul Dada”, care a avut două reprezentații, în 25 și 26 octombrie, la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra.

Cele două spectacole s-au bucurat de apreciere atât din partea publicului care s-a arătat entuziast, cât și a spectatorilor avizați. De exemplu Mihai Brezeanu observă cu mult tact într-un articol apărut pe Liter.Net.ro că
spectacolul „Cafeneaua Pirandello” este „o îmbinare inedită de poezie – umor – oniric, privilegiind în egală măsură gestul şi nemişcarea, muzică şi tăcerea, reflectoarele şi întunericul”.  Într-un articol apărut pe Adevărul.ro,  Dana Mischie spune despre „Cabaretul Dada”, că „pentru acest spectacol şi Dada ar face o excepţie şi s-ar lăsa definită”.

Citește întregul comunicat de presă apăsând aici.

Cea de-a doua oprire a fost la Festivalul Internațional „Elena Teodorini” din Craiova, unde actorii trupei Iosif Vulcan au interpretat spectacolul „Scripcarul pe acoperiș.” Publicul prezent a trăit cu emoție fiecare moment și a aplaudat frenetic după fiecare scenă.

Sincere felicitări tuturor celor care au participat pentru punerea în scenă a acestor spectacole!