Surprize şi cadouri pentru spectatorii orădeni în ziua a IV-a de FITO

de |

În cea de a IV-a zi a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea spectatorii fideli sunt răsplătiţi cu două mari surprize: „Bal Mascat” de Giuseppe Verdi, regia Radu Lucaciu, un spectacol extraordinar susţinut de Opera Naţională Română din Cluj- Napoca, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria, de la ora 19:00. „Un Ballo in maschera”, cea de-a douăzeci și doua creație a lui Giuseppe Verdi, este una dintre cele mai celebre opere ale lumii, renumită nu doar pentru calitățile sale artistice deosebite, ci și datorită libretului controversat, care are la bază povestea tragică a Regelui Gustav III al Suediei. De la ora 21:00 orădenii primesc un spectacol în dar: una dintre cele mai iubite comedii muzicale ale teatrului nostru – „Îndragostiţii din Ancona” de Vajda Katalin, regia Andrei Mihalache, la Scena Mobilă din Piaţa Unirii. Intrarea este liberă!

Şi pentru că ne aflăm la mijlocul Festivalului de Teatru Scurt, sunteţi invitaţi să vizionaţi şi spectacolele înscrise în secţiunea Concurs. Astfel, de la ora 17:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani propune „Aniversarea”, după Jeroen Van Den Berg, regia Erwin Șimșensohn (spectacol cu publicul pe scenă), o comedie amară care ne prezintă povestea unei familii disfuncţionale.

De la ora 19:00, la Sala Studio Szigligeti, Teatrul Maghiar de Stat, Cluj-Napoca propune „Cartea Bătrânilor” după poemul lui Szilágyi Domokos, regia Mihaela Panainte (spectacolul beneficiază de supratitrare), un spectacol inspirat dintr-un poem al lui Szilágyi Domokos, care ne vorbeşte despre moarte şi drumul spre ea, în care se pune accentul pe pantomimă şi simbol.

Şi pentru că râsul este indicat în doze cât mai mari, tot miercuri, de la ora 20:00, la Sala Studio Act, actorul orădean Şerban Borda invită spectatorii, la „ŞşşşşŞT!!!”, o comedie atipică, presărată cu jonglerii, pantomină şi mult haz.

Biletele s-au pus în vânzare la Agentia de Bilete a teatrului de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00 sau cu o oră înainte de fiecare spectacol. Puteţi achiziţiona bilete şi online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259 440 742.