de |

Samuel Adam Freundlich – un tânăr de 24 de ani cu un nume predestinat, încă unul dintre talentații fotografi ai județului nostru.

Sunt fotograf și am un nume: Samuel Adam Freundlich

Student la Medicină Dentară în anul șase, Adam își găsește și timpul necesar pentru a-și întreține pasiunea sa pentru fotografie, uneori dedicând și până la 10 ore săptămânal acestei activități.

Când l-am rugat să se descrie în trei cuvinte, tânărul mărturisește că perseverența, inteligența și umorul sunt trăsăturile care l-ar caracteriza.

Fotografia a devenit parte din viața sa în 2012, odată ce și-a cumpărat primul DSLR. Această pasiune și-o descoperise dinainte însă era conștient că, pentru a face performanță și pentru a se dezvolta, avea nevoie de un aparat profesionist. A început să fotografieze tot ce-i ieșea în cale descoperindu-și repede înclinația înspre fotografia de peisaje și urbanistică.

Și-a îmbunătățit abilitățile singur, cu ajutorul internetului și în special al diverselor tutoriale de pe youtube sau discuțiilor de pe forumuri specializate. Tânărul consideră că fotografia este făcută de lumina bună și nu de aparatura folosită.

La întrebarea dacă fotografia este doar un hobby sau și un job, Adam răspunde: „Fotografia este un hobby care uneori poate să îmi aducă și câteva beneficii financiare, dar scopul principal nu este să câștig bani, ci să mă simt bine și să-i încânt pe cei care vizualizează pozele mele.”

Printre celelalte hobby-uri ale tânărului se numără fitnessul, ciclismul de șosea, alergatul sau cățărările, fiind un sportiv înrăit. Totodată, îi place să petreacă cât mai mult timp posibil în natură, mai ales la munte, sau să viziteze orașe străine.

Adam le recomandă altor tineri care împărtășesc această pasiune ca, în primul rând, să citească cartea de utilizare a aparatului: „Suprinzător de multe chestii se pot afla din acea cărticică pe care lumea o consideră nesemnificativă.”

Sunt fotograf și am un nume: Samuel Adam Freundlich

Articol scris de Ștefania Buciuman