Rolul şi importanţa asigurărilor de malpraxis și storno

de |

Rolul şi importanţa asigurărilor de malpraxis și storno

Ritmul vieţii de zi cu zi ne expune permanent schimbării şi evenimentelor neprevăzute, iar acestea nu sunt întotdeauna dintre cele mai plăcute. Din acest motiv, este esenţial să studiezi piaţa de specialitate din domeniul asigurărilor şi să optezi pentru variantele potrivite profilului tău profesional, social și familial. În acest mod, te protejezi în faţa riscului de a pierde sume importante de bani şi îţi oferi şansa de a gestiona rapid orice incident neplăcut sau neprevăzut.

Asigură-te la locul de muncă, printr-o poliţă de malpraxis

Unul dintre domeniile cel mai mult expuse riscului apariţiei evenimentelor şi contextelor neprevăzute, este cel medical. Dacă activezi într-o unitate spitalicească, eşti medic, asistent sau moaşă, o asigurare malpraxis ar putea fi considerată ca obligatorie, mai cu seamă în contextul medical sanitar specific ultimilor ani.

Un tratament inadecvat sau o intervenţie nepotrivită aplicate unui pacient, pot avea urmări asupra acestuia. Aceste contexte sunt de nedorit, însă eroarea umană se produce frecvent din varii motive, astfel că trebuie să fii protejat în faţa consecinţelor financiare care se vor răsfrânge asupra ta.

Asigurarea de malpraxis este un produs personalizat și se întocmeşte ținându-se cont de specialitate, vârstă, experiență. Aceasta poate acoperi sumele care reprezintă despăgubiri pentru vătămarea corporală, îmbolnăvirea sau decesul unui pacient, pot acoperi pagubele materiale provocate bunurilor unui pacient, precum şi cheltuielile de judecată care pot apărea în cadrul unui proces civil.

Asigurarea storno îţi protejează banii destinaţi călătoriilor anulate

Indiferent de profesie sau de statut social şi familial, fiecare are de realizat drumuri mai lungi sau mai scurte. Fie că planifici să pleci la drum în interes profesional sau că doreşti să organizezi o mică vacanţă, o asigurare storno îţi va fi necesară pentru a-ţi proteja finanţele în cazul în care nu mai poţi efectua respectiva călătorie. Această asigurare se aplică atât în cazul anulării unei călătorii, cât şi dacă întreruperea se produce pe parcurs.

Asigurarea storno devine activă pentru situaţiile în care călătoria nu s-a produs deoarece eşti obligat să te prezinţi în faţa instanţei judecătoreşti, exact în perioada deplasării, îţi este vandalizată locuinţa şi nu mai poţi pleca, se produce o grevă a transporturilor care îţi îngreunează deplasarea, ţi-au fost furate documentele sau s-a produs un accident rutier pe teritoriul ţării noastre, pe ruta pe care urma să porneşti, cu maxim 24 de ore înainte de începerea călătoriei tale. Asigurarea prin care îţi primeşti banii alocaţi unei călătorii anulate este activă şi în cazul unui deces pentru tine sau o ruda de gradul I sau II.

Mai puţin populare decât asigurările obligatorii RCA, PAD sau cele de tip CASCO şi de sănătate, asigurările pentru Malpraxis şi cele de tip Storno sunt foarte eficiente. Acoperă numeroasă situaţii protejându-i pe cei implicați să treacă confortabil peste momentele dificile.