Promovarea obiectivelor turistice din Oradea prin intermediul proiectului Ghid Local

de |

Ghid Local împreună cu Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor vă invită miercuri, 2 noiembrie 2016, ora 17:00 la conferința de presă care va avea loc la Casa Darvas-La Roche, din str. Iosif Vulcan nr. 11.

Conferința va marca începerea demersurilor strategice de promovare a obiectivelor turistice din oraș prin intermediul proiectului Ghid Local Oradea.

Un proiect despre și pentru orașele din România, Ghid Local a dezvoltat în ultimii ani o serie de concepte foarte eficiente și inovative de promovare culturală, turistică și comercială, la nivel național. Prezent în Oradea începând cu luna aprilie 2016, Ghid Local Oradea promovează locuri deosebite, oameni valoroși și inițiative ce susțin dezvoltarea locală.

Pe lângă platforma online și comunitatea activă de pe rețelele de socializare online, Ghid Local promovează obiectivele turistice, culturale și comerciale prin intermediul:

– revistei City Guide Oradea și a hărții tipărite a orașului (revista City Guide și harta orașului se tipăresc în câte 5000 de exemplare, o dată la două luni și se distribuie gratuit turiștilor și localnicilor);

– cardului Top City Card și a aplicației Top City Card – Guide (iOS, Android).

În cadrul conferinței, se va explica strategia de dezvoltare a proiectului pe plan local, fiind aduse în discuție modalitățile prin care Oradea va fi promovată atât la nivel local, cât și la nivel național. În acest sens, vor fi prezentate primele obiective turistice din Oradea care vor fi promovate în cadrul proiectului Ghid Local. Discuțiile vor fi însoțite de o prezentare live a modului de funcționare a aplicației Top City Card – Guide.

Top City Card este un card de recomandări turistice, culturale și comerciale, prin intermediul căruia deținătorii acestuia pot beneficia de numeroase reduceri și gratuități la sute de parteneri din toată țara, precum și de ghidaj gratuit la obiective de interes. Cardul, alături de aplicația Top City Card – Guide (iOS, Android), îndeplinește în mod inedit trei funcții:

  • recomandări locuri deosebite

  • beneficii city card (reduceri și gratuități)

  • ghidaj turistic (imagini, text & audio)

Puteți urmări în acest video modul de funcționare a aplicației, în urma implementării proiectului la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Proiectul City Card a fost dezvoltat în colaborare cu Banca Comercială Română și a pornit din dorința de a resuscita turismul intern. După lansarea ineditului concept la Cluj-Napoca în anul 2015, urmată de lansarea aplicației și a ghidajului interactiv la Cetatea Devei în aprilie 2016, este momentul ca Oradea să beneficieze de o promovare pe măsura locurilor deosebite care îi fac cinste.

Putem prin intermediul tehnologiilor inovative să aducem cultura și poveștile locurilor deosebite aflate în jurul nostru mai aproape de oameni.

De menționat e faptul că la nivel național, proiectul City Card, fiind dezvoltat alături de BCR, înglobează un număr de peste 140.000 de deținători de carduri la ora actuală. Sunt oameni care au posibilitatea de a descoperi frumusețile unui oraș precum Oradea într-un mod interactiv și dinamic.

La conferința de presă va lua cuvântul:

  • Angela Lupşea, director executiv al Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor, despre importanța promovării obiectivelor turistice și a instituțiilor culturale și avantajul pe care acest proiect îl aduce pentru locațiile: Casa Darvas-La Roche, Sinagoga Neologă Zion și Turnul Primăriei.

  • Sergiu Penciu, reprezentant BCR, despre implicarea Băncii Comerciale Române în acest proiect.

  • Adela Crișan, reprezentant franciza Ghid Local

  • Alexandru Ion, coordonator Ghid Local Oradea.

Vă așteptăm miercuri, 2 noiembrie 2016, de la ora 17:00, la Casa Darvas-La Roche, pentru a vă prezenta conceptele Ghid Local și a discuta împreună despre modalitățile de promovare a obiectivelor turistice, culturale și comerciale care conferă valoare municipiului Oradea.

Menționăm că pentru a testa funcționarea efectivă a proiectului, veți primi câte un Top City Card, alături de instrucțiunile de activare gratuită a aplicației.

Vă rugăm să ne confirmați prezența dvs. pe adresa de email: [email protected], până marți, 1 noiembrie, ora 18:00.

promovarea-obiectivelor-turistice-din-oradea