Poezia precum o brățară

de |

„Cred că poezia este ca un fel de brățară pe care o port la încheietură”.

În cadrul emisiunii „Vocile Bihorului” ce a avut loc în data de 5 iulie 2016, invitatul special a fost voluntara proiectului Ghid Local Oradea – Andreea Lupu. Tânăra artistă, una dintre „vocile” cu care Bihorul se mândrește, a dezvăluit semnificația ce o poartă poezia în viața ei. Asemănarea dată de Andreea artei de a folosi versurile ne indică faptul că un mic obiect precum este o brățară poate reprezenta un simbol profund pentru un om pasionat.

Andreea Lupu este o tânără de 16 ani, fiica unor actori de vază din Oradea, elevă a Colegiului Național „Mihai Eminescu”, care reușește să-și îmbine pasiunile cu studiul și cu activitățile de voluntariat, excelând în toate acestea. Până în prezent, două volume de-ale poetei au văzut lumina tiparului, și anume: „Zâmbetul – o specie protejată” (2014) și „Despre poveștile eterne” (2016).

„A scrie este vocația mea”, mărturisește Andreea. De asemenea, se pare că pentru moment inspirația nu este o piedică pentru adolescentă deoarece tot ea susține: „în general, totul începe ori de la o imagine, ori de la o asociere de cuvinte care îmi dau o semnificație. Sunt poezii pe care le scriu în cinci minute. Pur și simplu mă opresc pe stradă scot o foaie de hârtie și efectiv îmi vin în minte cuvinte… sau sunt altele la care mă gândesc câteva zile”.

Ne bucurăm și de faptul că Andreea Lupu este conștientă de valoarea tinerilor din zilele noastre care pot contribui în mod real la evoluția societății: „sunt foarte mulți copii care au potențial, mulți tineri care vor să facă ceva și se interesează”. Tot ea insistă și asupra importanței voluntariatului în viața unui om.

Suntem mândri să avem alături de noi un om sincer care își urmează visul, acela de a scrie.

Vezi tot interviul Digi 24 AICI.

Articol scris de Andreea Goldea.