Oradea văzută prin ochii turiștilor

de |

Oradea văzută prin ochii turiștilor.

Oradea văzută prin ochii turiștilor români și străini, este superbă ca o bucată desprinsă din filele albumelor cu poze perfecte. Haide să străbatem împreună rândurile și gândurile turiștilor despre Oradea.

“Salut tuturor cititorilor Ghid Local Oradea! Ce aș putea spune în câteva cuvinte despre Oradea?…Aș începe cu Piața Unirii, care este demențială. Super faină, cu Strada Republicii, clar zici că eram în Occident. Curățenie peste tot. Aveți multe baruri, ceea ce mi se pare super fain, pentru că oamenii se pot delecta cu imagini și cu zgomotul tipic orașului. De asemenea mi-au plăcut străduțele și clădirile din jurul pieței. A fost o experiență frumoasă. Păcat că nu am avut mai mult timp să vizitez orașul, dar cu siguranță mă voi întoarce.”, Andrei Popa, turist român.

“O primă zi intensă la Oradea. După ce am părăsit camera mea de la Hotel Ramada am făcut doi pași spre centru pentru a descoperi un oraș care a trecut cu mult dincolo de așteptările mele. Piața Unirii, restauratele și curățenia m-au impresionat, deși și-a pierdut un pic  din farmecul vechi, dar încă mai există clădiri fine, cum ar fi Black Eagle, arhitectura fiind de inspirație celei din Milano.După ce am mers de-a lungul străzii pietonale, m-am aventurat în Cetate, în care există o serie de exponate foarte interesante, în special cele ale artei religioase. Pentru a încheia după-amiaza am fost la Sinagoga, destul de interesantă și Casa Darvas. La întoarcerea mea am ajuns pe dealul Ciuperca, dealul de lângă Oradea, locul ideal pentru vizualizarea apusului. După aceea, pe atunci m-am scufundat și în centrul Festivalului Street Food, Oradea. Muzică, lumini, a fost plăcut și distractive să gust din diverse arome. Fără îndoială, îmi va fi dor de Oradea!”, jurnalist italian – Viaggia e Scopri.

“Nu am fost niciodată în Oradea, așa că am fost foarte entuziasmată când am primit invitația de la Blue Air și de la Visit Oradea! Am auzit că s-ar putea să mă surprindă ca oraș, dar știi cum este … trebuia să văd cu ochii mei. Și vezi că am făcut-o! M-am îndrăgostit complet de Oradea și abia aștept să mă întorc! De ce m-am îndrăgostit așa mult? Continuă să citești! Să ne întoarcem un pic în anul 2012, când Oradea a fost inclusă pe lista orașelor din Europa Art Nouveau, lângă câteva dintre cele mai populare: Bruxelles, Barcelona, ​​Viena, Budapesta și așa mai departe. Stilul arhitectural al orașului este, de fapt, foarte bogat, precum și cultura sa. Fiind sub ocupația multor imperii de-a lungul întregii sale istorii de circa 900 de ani, Oradea a apărut ca un oraș multicultural cu multe influențe printre care: maghiară, evreiască, germană, italiană. Și asta nu este totul. Acest frumos oraș este și capitala a izvoarelor termale. Reședință internațională Băile Felix este cea mai mare de acest gen din România și, de fapt, este unică în lume. Izvoarele au câștigat mai multe medalii în trecut datorită efectelor lor curative. Primele izvoare termale din regiune au fost descoperite în jurul anului 1200!

Acum permiteți-mi să vă spun și să vă arăt de ce m-am îndrăgostit de Oradea:

1.Arhitectura

Nu mă prefac că sunt expert sau nu recunosc toate stilurile arhitecturale, dar serios, uita-te la asta! Nu cred că trebuie să fii un expert în arhitectură care să aprecieze și să se bucure de asta! În prezent, orașul trece printr-o renovare mare, prin care restaurează fațadele tuturor clădirilor istorice din oraș. Sunt destul de dornic să mă întorc când renovările vor fi terminate!

2.Străzile pietonale

Umplut cu cafenele, baruri, restaurante și cu tot felul de magazine, nu știi ce să admiri mai întâi pe măsură ce vă deplasați prin centrul orașului. Vrei să te oprești la fiecare pas și să iei o mie de fotografii dintr-o mie de unghiuri, sau doar să te așezi la una din cafenelele fermecătoare și să savurezi o cafea / băutură la alegere.


3. Orașul se poate vedea panoramic din mai multe unghiuri. Am stat două zile în Oradea și l-am admirat din 4 unghiuri panoramice.”, Mihaela, redactor al site-ului worldtravelbug.com

Dorim să aflăm cât mai multe păreri ale turiștilor despre Oradea.
Fotografie sus: Adam Freundlich
Fotografiile din cadrul articolului: Claudiu Oros